Acest parteneriat se bazează pe integrări SAS în întreaga gamă de soluții Microsoft cloud pentru Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 și Power Platform și susține viziunea comună a celor două companii de a crește în continuare popularitatea soluțiilor de Inteligență Artificială și analiză avansată de date.

Organizații din toată lumea migrează către cloud pentru a inova și a-și îndeplini obiectivele de business. Ca parte a acestei tranziții, clienții SAS își mută fluxurile de lucru pe platforma Microsoft Azure pentru a-și îmbunătăți performanțele și a reduce costurile.

Pentru a le oferi clienților o experiență îmbunătățită și pentru a ajuta organizațiile să își accelereze inițiativele de transformare în cloud, SAS și Microsoft colaborează pentru a se asigura că produsele și soluțiile SAS pot fi implementate cu succes și funcționează eficient în Azure.

Acest lucru presupune optimizarea platformei SAS Viya - cea mai recentă arhitectură cloud lansată de SAS - pentru Azure și integrarea portofoliului de soluții SAS - de la sisteme de management al riscului de fraudă la soluții pentru industria de retail - în marketplace-ul Microsoft Azure, pentru a le oferi clienților posibilitatea de a-și îmbunătăți productivitatea și rezultatele de business.

Cele două companii explorează atât posibilitatea de a intergra capabilitățile de analytics SAS, inclusiv modele specifice anumitor industrii, în platformele Azure și Dynamics 365, cât și co-lansarea unor soluții software pre-configurate ce vor fi integrate în mod nativ cu serviciile SAS pentru diferite industrii. Această integrare suplimentară va permite clienților SAS să valorifice scalabilitatea și flexibilitatea tehnologiei cloud pentru fluxurile de lucru în analiza avansată de date și Inteligență Artificială.

SAS și Microsoft sprijină deja companiile cu soluții care le ajută să valorifice volumul imens de date generate de dispozitivele IoT (Internet of Things), combinând platforma Azure IoT Microsoft cu capabilitățile SAS de edge-to-cloud IoT analytics și Inteligență Artificială. Spre exemplu, orașul Cary din North Carolina, SUA, utilizează o soluție IoT dezvoltată de SAS și Microsoft destinată unui sistem critic de prevenție a inundațiilor.

”Inundațiile sunt un fenomen experimentat de toate comunitățile, iar a noastră nu face excepție. Folosind senzori și date meteo, alături de soluția SAS IoT analytics și platforma Azure IoT, ne așteptăm să dezvoltăm capabilitățile de detectare rapidă a creșterii nivelului apelor, să prezicem unde ar putea apărea inundațiile și să urgentăm răspunsul prin automatizare", a declarat Nicole Raimundo, CIO Cary, SUA.

Sprijinite prin activități comune de vânzare și lansare pe piață, produse și soluțiile adiționale SAS vor fi disponibile pe parcursul acestui an.

Acest lucru le va permite clienților SAS și Microsoft să abordeze unele dintre cele mai critice și complexe provocări în domeniul analizei avansate de date, susținând în același timp inovația continuă.