Acum câteva zile v-am prezentat o scurtă listă de cărți recomandate de unii din cei mai de succes oameni de afaceri ai lumi, cărți utile pentru dezvoltarea voastră și a business-urilor pe care le conduceți.

Pentru că vin sărbătorile și avem puțin timp liber, ne-am gândit să vă recomandăm și câteva documentare interesante. Sunt despre afaceri și oameni remarcabili și ar putea fi o opțiune (chiar și sursă de inspirație) pentru zilele în care vă veți relaxa lângă brad.

Startup.com (2001) – un documentar despre ce NU ar trebui să faci într-un business, Startup.com se concentrează pe bula internetului și urmărește parcursul a doi colegi de la Harvard: mai exact mărirea și decăderea unui startup într-un singur an de zile.

Steve Jobs: Billion Dollar Hippy (2011) – fie că sunteți sau nu fanii omului cu care a devenit sinonim cu brandul Apple, acest documentar este un must-see pentru orice aspirant la antreprenoriat.

Jiro Dreams of Sushi (2011) – perfecțiunea poate fi atinsă numai dacă există dedicare. Aceasta este una dintre lecțiile acestui documentar (este disponibil și pe Netflix) axat pe povestea lui Jiro Ono (91 de ani) – considerat a fi cel mai bun sushi chef al lumii – proprietarul unui restaurant cu doar 10 locuri deschis într-o stație de metrou din Tokio.

Living on One Dollar (2013) – o sursă de inspirație pentru antreprenorii sociali  care doresc să ajute comunități defavorizate, Living on One Dollar urmărește aventura de 56 de zile în zonele rurale ale Guatemalei a 4 prieteni din SUA (poate fi urmărit pe Netflix).

Burt’s Buzz (2013) – nu ai nevoie de diplome speciale sau de o viață privilegiată pentru a începe un business de succes. Ne-a arată Burt Shavitz, fondatorul Burt’s Bees (1984), companie pe care a vândut-oîn 2007 cu peste 900 de milioane de dolari.

Beer Wars (2009) – cum te poți lupta ca startup cu multinaționale cu putere de distribuție și afaceri de miliarde de dolari? Faci produse de calitate și demonstrezi că ești mai bun decât competitorii tăi. Află mai multe în Beer Wars!