China e în poziție fruntașă pentru a crea viitorul și pentru a modifica modul în care mergem cu mașina și nu numai. În China, cea mai mare putere din domeniul ridesharing-ului este Didi Chuxing, care a reușit inclusiv să distrugă Uber. Americanii s-au aliat cu Didi pentru a câștiga ceva de pe urma Chinei.

Alibaba, Tencent și alte mari companii chinezești au creat un consorțiu pentru a dezvolta tehnologii de ridesharing și mașini autonome. Alianța anunțată inițial în iulie 2018 are un buget inițial de 1,45 de miliarde de dolari care se va duce către crearea de servicii de car-sharing și energie regenerabilă. Dincolo de Alibaba și Tencent, în această alianță participă și marii producători de automobile din China. Țara asiatică e cunoscută pentru faptul că producătorii occidentali nu reușesc să vândă mai bine decât mărcile locale, poate și pentru că mașinile din Vest sunt scumpe.

T3, căci acesta e numele alianței, va dezvolta sisteme inteligente de mobilitate. Va combina cunoștințele despre piață și despre tehnologie ale Alibaba și Tencent cu posibilitățile de manufactură a producătorilor de automobile. Alibaba și Tencent sunt și investitori în Didi, dar chinezii vor să dezvolte piața pe mai multe planuri, scrie techcrunch.com.

Primele implementări vor fi în mai-iunie în orașul chinez Nanjing, unde vor fi puse la dispoziția populației 5.000 de mașini în sistem ridesharing.