Înscrierile se fac completând acest formular până la data de 15 iunie 2020.

Școala de vară înternațională în domeniul HPC își propune să deschidă o discuție amplă despre ce presupune folosirea tehnologiilor de calcul de înaltă perfomanță (HPC), abordând subiectul atât teoretic, cât și practic, prin prezentarea unor povești de succes. Școala de vară se adresează tuturor celor interesați de domeniu, indiferent de nivelul lor de pregătire anterior, fiind structurată pe trei niveluri: începător, mediu și avansat.

În cadrul cursului, participanții vor afla răspunsuri la întrebări precum: ce e un supercomputer?, cum funcționează?, cum l-ar putea folosi?, urmărind trei subiecte: introducere în tema High-Performance Computing (HPC), exerciții și soluții la probleme practice prin folosirea HPC și povești de succes privitoare la folosirea HPC.

Școala de vară înternațională în domeniul HPC se va desfășura în limba engleză folosind platforma online Moodle, iar la finalul activităților se eliberează un certificat de participare.

Programul este parte a proiectului internațional SME/HPC, implementat prin Erasmus+, care are scopul de a elabora materiale de instruire și ghiduri destinate IMM-urilor pentru a cunoaște avantajele utilizării HPC în dezvoltarea produselor și proceselor inovatoare. Proiectul este implementat de 8 parteneri din 6 țări europene, respectiv: Waterford Institute of Technology, Irlanda; Northumbria University și Vega Press Ltd, Marea Britanie; Faculty of Information Studies Novo mesto și Arctur d.o.o., Slovenia; Ambrosys, Germania, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Romania; Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, Republica Moldova.