Ce înseamnă pentru antreprenori şi economie aceste 1.000 de credite:

  • Circa 500 de milioane de lei care intră în economie, dintre care aproximativ 430 de milioane de lei sunt pentru capital de lucru, iar aproape 70 de milioane de lei pentru investiţii;
  • Sunt susţinute firme din aproape toate domeniile, cele mai multe cu activitate în comerţ, transport de mărfuri şi persoane, servicii, construcţii şi HoReCa;
  • Susţinerea a peste 18.000 de locuri de muncă.

“Programul IMM Invest a venit în momentul în care economia românească are nevoie de reluarea fluxurilor investiționale. Rezultatele acestui program se vor reflecta atât la nivelul pieței forței de muncă pe termen scurt, cât și în procesele de inovare și digitalizare din economia internă pe termen mediu, aspecte fundamentale pentru dezvoltarea durabilă și continuarea procesului de convergență economică europeană. Aceste perspective sunt susținute și de potențialul ridicat de ameliorare a investițiilor în aproape toate sectoarele – atât cantitativ, cât și calitativ. Spre exemplu, raportul PIB/investiții productive se situa la aproximativ 4 în 2019 în România, comparativ cu nivelul de 5 înregistrat în Polonia și în Uniunea Europeană. Până acum, volumul creditelor aprobate a depășit 0,4% din totalul investițiilor productive din România din 2019” – declară Andrei Rădulescu, Director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania.

IMM Invest este un program susținut de statul român pentru a veni în sprijinul micro-întreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii constituite conform legii, care sunt afectate de pandemia de coronavirus.

Programul, care presupune acordarea de garanții de stat de către Fondului Național pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), are rolul de a asigura companiilor lichidit[ățtile necesare pentru derularea activității curente sau pentru ai susține în efectuarea unor investiții.