În urma acestui parteneriat academic, Modex va contribui, din toamna acestui an, la dezvoltarea unui curs de blockchain în programul de master “Managementul și protecția informației” (MPI) la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Curricula de blockchain va fi inclusă în cursul „Protecția informației în e-sisteme” și va fi dezvoltată cu ajutorul lui Alin Iftemi, director și cofondator Modex. Aceasta se va adresa inginerilor din anul al II-lea la Master, absolvenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare. Programat să înceapă în anul universitar 2020-2021, cursul de blockchain reafirmă angajamentul de responsabilitate socială pe care Modex l-a luat în domeniul educației din România.

„Suntem extrem de onorați să dezvoltăm împreună cu echipa Universității Politehnica din București, Facultatea de Automatică si Calculatoare, un curs în cadrul programului de master “Managementul și protecția informației” (MPI). Prin acest curs ne propunem de fapt să scoatem tehnologia din zona dezvoltatorilor și să o aducem pe masa fiecăruia dintre noi, iar pentru a face acest lucru e nevoie în primul rând de suportul studenților și masteranzilor de la Automatică. Ei reprezintă prima linie, cei care vor dezvolta soluții de blockchain și vor putea implementa beneficiile tehnologiei mai departe în meseriile pe care le vor urma. Tehnologiile sunt create pentru oameni, iar blockchainul se adresează societății digitalizate, unde protecția datelor individului devine o problemă din ce în ce mai apăsătoare. Soluția Modex BCDB (Blockchain Database) rezolvă această problemă, pentru că blockchainul înseamnă pentru individul de pe stradă posibilitatea de a-și recăpăta controlul asupra datelor personale. Cum facem asta înseamnă deja cunoaștere tehnică, motiv pentru care compania noastră investește masiv în educația tehnologică, printr-o serie de parteneriate instituționale, oferind suport economic dar și academic, cu scopul de a explica mediului de afaceri și instituțiilor avantajele acestei tehnologii”, a declarat Alin Iftemi, cofondator Modex.

„Suntem încântați de parteneriatul stabilit între Facultatea de Automatică și Calculatoare și Modex, prin care vom aduce tehnologia blockchain aproape de studenți. Astfel, extindem oferta educațională a Facultății de Automatică și Calculatoare incluzând cursuri ce abordează subiectul blockchain. În prezent, această tehnologie este adoptată la scară largă de toate sectoarele de industrie și se bucură de o popularizare în creștere. Multe state membre UE au demarat inițiative în acest sens, iar giganții IT oferă deja soluții Blockchain clienților. Deci potențialul este enorm și va fi o cerere mare de specialiști în domeniul blockchain.”, a declarat Mihnea Moisescu, Decan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„Noua curiculă a cursului este aliniată la cerințele de viitor ale pieței și contribuim la obiectivul european de a dezvolta o abordare unitară a mediului de afaceri privind tehnologia blockchain. Va fi primul curs de Blockchain predat într-o universitate din București. Ne dorim să încurajăm studenții să proiecteze modele de aplicații inovatoare, folosind tehnologia blockchain și suntem convinși că, prin formarea de ingineri blockchain, va crește impactul asupra mediului economic și șansa de a absorbi fonduri pentru dezvoltarea acestei tehnologii.”, a declarat Alexandra Cernian, lector la Facultatea de Automatică și Calculatoare, coordonator parteneriat.

Companie globală de blockchain fondată de români, Modex va pune la dispoziția studenților Universității Politehnice din București un suport de curs, toate materiale educaționale, informațiile și personalul necesar pentru desfășurarea cursului academic.

Una dintre cele mai prestigioase entități academice în domeniul cercetării și dezvoltării cu privire la tehnologia informației, Politehnica din București prin Facultatea de Automatică și Calculatoare va colabora cu Modex și în organizarea de evenimente și workshop-uri de instruire, prezentări și tehnologii software cu tematică tehnică, având ca scop stimularea dezvoltării tehnologice. Scopul programului educațional se extinde și la nivel de cercetare, printr-o serie de evenimente prin care studenții vor fi susținuți de specialiștii Modex în vederea dezvoltării de soluții blockchain.