În timpul celor opt ore de muncă mai facem și pauze. Este și normal. Poți să faci o plimbare până la magazinul de la colț sau poți să pierzi vremea pe internet. Astăzi, într-o pauză de muncă, am descoperit un site cu care te poți relaxa și de pe urma căruia poți să mai înveți ceva.

Acesta se numește Wiki History Game și-l poți accesa aici. Scopul este simplu, să aliniez pe un timeline anumite întâmplări istorice: bătălii, domnii, evenimente, vedete sau domnitori. Dacă nu ai habar despre un subiect poți accesa pagina de Wikipedia apoi pentru a afla mai multe. L-am jucat de patru ori în pauza mea și cel mai bun scor înregistrat a fost de 9, însă în ultimul joc am sesizat și o greșeală deoarece Gigabyte Technologies a fost înființată în 1986, după cum scrie și pe Wikipedia, dar în acest joc înființarea ei a fost pusă la 789, cu mult timp înainte.

Dacă tot suntem la Wikipedia, vă mai recomand un joc numit The Wiki Game, iar scopul este să accesezi o pagină de Wikipedia dată (de ex Town) și să ajungi la alta urmărind linkurile la o altă pagina (de ex. Metallica). Ai cam două minute la dispoziție. Dacă nu reușești ți se afișează ruta câștigătoare. În exemplu dat soluția este: Town - California → United States → Metallica, însă poți ajunge la răspuns și altfel.

Acum că te-ai jucat suficient cred că este timpul să treci înapoi la treabă. Sau nu.