În acest sens, organizatorii proiectului au lansat și o competiție prin care pun la bătaie 10 burse Smart Start USA pe an. Acestea vor fi acordate celor mai bune proiecte depuse.

Beneficiarii vor pleca în Satele Unite pentru a demara afaceri pe piața americană și se vor bucura de toate facilitățile - cazare, transport și suportarea cheltuielilor pe perioada de incubare de 6 luni.

Smart Start USA este un proiect inițiat de Ilan Laufer, fost ministru pentru IMM-uri în cadrul guvernului PSD, și se adresează antreprenorilor care doresc să-și extindă afacerile pe piețele internaționale, în special pe piața americană.

Smart Start USA – 200.000 de dolari ca să-ți duci IMM-ul în State

Smart Start USA urmărește crearea primului ecosistem românesc dedicat creșterii exportului si internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii.

Bugetul programului este de 500 milioane de dolari, valoarea creditului financiar acordat fiind de maximum 200.000 de dolari iar aportul propriu de minimum 15%. Perioada de implementare este de 7 ani.