Inițiativa face parte dintr-ul proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 și gândit de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

Prin intermediul SmartLab 4.0, unul dintre obiectivele INACO este ca școala să devină mai atractivă pentru cei mici, nu doar o rutină plictisitoare, să meargă la ore cu drag, știind că vor descoperi lucruri noi, în fiecare zi.

“Alfabetizarea digitală și tehnologică este deja la fel de importantă ca și alfabetizarea funcțională sau igiena. Şcoala românească poate deveni mult mai atractivă pentru generațiile actuale prin digitalizarea curriculei prezentate elevilor, prin metode practice, interactive și trandisciplinare, apelând la tehnologie modernă. Laboratoarele digitale inteligente sunt spaţii în care oferim asta, încercăm să stimulăm creativitatea elevilor și profesorilor. În era tehnologiei 4.0 și 5.0 ne propunem să creştem tineri deschiși la minte, adaptabili la schimbare, la nou, care să poată răspunde cerinţelor antreprenoriale și pieței muncii în viitor.”, a spus Andreea Paul, preşedintele INACO.

Costul laboratorului digital inteligent din Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” a fost de 209.500,54 lei, fără TVA, şi a fost suportat integral de către Primăria Sectorului 3.

Şcoala gimnazială nr. 45 “Titu Maiorescu” din Bucureşti a fost prima unitate de învăţământ din România care a beneficiat de un laborator inteligent creat de către organizaţia neguvernamentală INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

Scopul transformator al INACO este să asigure acces gratuit tuturor elevilor României la educație digitală inteligentă, prin construcția de Smart Lab-uri 4.0 în toate unitățile de învățământ din ţară și instruirea profesorilor. Momentan, există discuţii cu Guvernul României în vederea accesării de finanţare europeană. Până la finalizarea acestui demers, vor fi continuate parteneriatele cu autorităţile locale.