HTC și-a prezentat cele mai noi smartphone-uri. Este vorba despre HTC U11+ și HTC U11 Life, adică un nou vârf de gamă și un model midrange premium.

HTC U11+ este flagshipul HTC pentru acest final de an și, la prima impresie, pare unul dintre cele mai bune smartphone-uri lansate anul acesta, din toate punctele de vedere. Are un display de 6 inch pe format 18:9 și cu margini subțiri, are performanțe de top mulțumită procesorului puternic și a memoriei RAM de 6GB, dar și camere foto care ar trebui să genereze rezultate excelente în orice condiții.

HTC U11 Life este un midrange premium cu display full HD de 5,2 inch. Ar trebui să ofere performanțe decente, mulțumită procesorului Snapdragon și memoriei RAM de 3GB, iar fotografiile ar trebui să iasă bine, mulțumită camerelor de 16MP.

Atât U11 + cât și U11 Life au funcția Edge Sense, care permite activarea unor funcții și deschiderea unor aplicații prin strângerea telefonului.

---

Hololens, dispozitivul care a uimit pe toată lumea la începutul lui 2016 va fi disponibil și pe piața din România.

Hololens este o cască de Realitate Mixtă, combinând realitatea virtuală cu realitatea augmentată. Microsoft vinde produsul drept o unealtă de productivitate, casca fiind promovată ca un dispozitiv pentru cei care lucrează în programe de genul AutoCAD. Realitatea mixtă permite angajaților și companiilor să interacționeze vizual cu date și modele 3D pentru a eficientiza timpul și costurile.

Nu au fost date informații privind prețul căștii Hololens în România, dar merită să știți faptul că următoarea versiune va fi lansată în 2019.

---

Nokia 2 este cel mai nou smartphone lansat de către cei de la HMD și se remarcă prin prețul mic și autonomia mare.

Nokia 2 promite două zile de autonomie, prin intermediul bateriei de 4.100 mAh. Display-ul HD de 5 inch și procesorul Qualcomm Snapdragon 212 ar trebuie să contribuie la autonomia mare, însă performanțele vor fi foarte scăzute, mai ales dacă luăm în calcul și memoria RAM de 1GB. Spațiul de stocare este de 8GB, dar poate fi extins prin card microSD. Cu toate că este un entry-level din punct de vedere al specificațiilor, sașiul este din aluminiu. Spatele este din policarbonat, iar display-ul este protejat cu sticlă Gorilla Glass,

Nokia 2 are o cameră principală de 8MP, și una frontală de 5MP, iar prețul lui va fi de 99 de euro.

---

Review-ul săptămânii a fost pentru smartphone-ul Allview X4 Soul Infinity N, iar dacă l-ați ratat, îl găsiți în Link.

Photo by Luke Porter on Unsplash