Prin crearea unui cont gratuit pe www.smis.ro și optarea pentru pachetul gratuit M2BASIC, antreprenorii au acces la următoarele funcții:

 • Generare automată a comunicatului de presă privind demararea proiectului. Comunicatul de presă este postat automat și 100% gratuit pe platforma smis.ro pe o perioada nelimitată;
 • Platforma generează automat un site web pentru prezentarea proiectului, care conține toate elementele de identificare obligatorii;
 • De asemenea, platforma generază gratuit inclusiv etichetele de inventar și afișul A3 de proiect – obligatorii pentru toate proiectele finanțate prin Măsura 2;
 • Acces la un panou de implementare unde se poate urmări în timp real numărul de zile rămase până la finalizarea implementării, ultimele știri lansate de Ministerul Economiei, plăți și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Totodată, beneficiarii pot descărca procedura de implementare și alte documente utile. Platforma oferă, deasemenea, un link direct către aplicația de granturi IMM.

Accesul la toate aceste funcții este rapid și se desfășoară în doi pași simpli. Pasul 1: crearea unui cont gratuit pe www.smis.ro. Pasul 2: introducerea CUI-ului firmei beneficiarului. Platforma importă informația despre beneficiar și generează toate materialele de mai sus în mod automat, simplu, rapid, corect și gratuit.

Pachetul M2BASIC este gratuit pe platforma SMIS pentru toți beneficiarii de Măsura 2

Startup-ul www.smis.ro nu este momentan un proiect orientat catre profit. Cele 3 resurse le sunt oferite gratuit tuturor beneficiarilor care își creează cont în platforma www.smis.ro.

“Noi le venim în întâmpinare beneficiarilor Măsura 2 cu aceste funcții standard, necesare pentru lansarea rapidă a proiectului. În completarea serviciului M2BASIC, le punem la dispoziție beneficiarilor pachetul M2Manager - instrumentul complet cu 14 funcții pentru derulare și implementare a proiectului, iar costurile utilizării sunt și ele eligibile din contul de grant”, declară Alexandru Picioruș, fondator SMIS.ro.

Platforma smis.ro va oferi până la finele anului 2021 toate informațiile care contează despre finanțările europene, în special pentru programarea 2021 - 2027. Platforma va furniza suport în identificare, scriere și implementare a acestor proiecte și va integra funcționalități inovative. Două dintre acestea sunt Harta finanțărilor și Harta Consultanților.

Fondatorii SMIS își propun să integreze serviciile M2MANAGER oferite prin platforma SMIS în toate proiectele cu finanțare europeană, printr-o colaborare administrativă cu Autoritățile de Management, Agențiile de Plăți și Implementare și Ministerele Responsabile. “Ne dorim să contribuim la simplificarea ghidurilor solicitantului, la modernizarea sistemului de aplicare și implementare prin digitalizare progresivă, folosind sisteme de automatizare și inteligență artificială”, completează Alexandru Picioruș, fondator SMIS.ro.

Suplimentar pachetului M2BASIC, achiziția unei licențe M2Manager oferă acces complet la următoarele servicii:

 • Generarea și publicarea comunicatului de presă de finalizare proiect

Generezi simplu și rapid comunicatul obligatoriu privind finalizarea proiectului. Comunicatul este publicat în platforma SMIS.ro

 • Catalog cheltuieli eligibile și neeligibile

Aceasta sectiune îți oferă acces la un catalog de cheltuieli eligibile și neeligibile. Poți filtra 4 categorii de cheltuieli: PRODUSE, SERVICII, TAXE ȘI IMPOZITE CĂTRE STAT ȘI CHELTUIELI NEELIGIBILE. Deasemenea, poți identifica o cheltuială utilizând funcția de Căutare. Liniile de cheltuieli au, după caz, descrieri sau fundamentarea acestora.

 • Modul dedicat de clarificări în mod direct către Ministerul Economiei și AIMMAIPE

Modulul de solicitare clarificări permite generarea de solicitări de clarificări în mod direct către Ministerul Economiei și Agenția AIPPIMM responsabilă cu implementarea contractului tău. Adaugi întrebările tale, iar aplicația generează automat solicitarea și o va transmite către finanțator. Răspunsul îl vei primi pe mailul tău. Răspunsurile oficialităților în scris vor ajuta și alți beneficiari.

 • Răspunsuri la întrebări exclusive

Această secțiune oferă acces la intrebări exclusive smis.ro. Aceste întrebări sunt transmise de consultanții smis.ro sau de către clienții M2manager. Răspunsurile sunt centralizate de către echipa noastra și sunt oferite gratuit tuturor beneficiarilor licentiați M2MANAGER. Secțiunea are un meniu avansat de căutare și fiecare răspuns este argumentat prin scrisori oficiale. Astfel, în cazul unui viitor control, veți avea certitudinea că toate cheltuielile incerte din punct de vedere al eligibilității sunt fundamentate și clarificate, deci eligibile.

 • Convertor cheltuieli valută străină € $ £ ¥

Această funcție permite defalcarea cheltuielilor neeligibile ca urmare a diferențelor de schimb valutar. Aplicația M2MANAGER calculează automat diferențele de curs valutar și returnează suma totală neeligibilă.

 • Modele de documente

Acest modul oferă acces la o gamă variată de documente necesare în implementarea proiectului tău. Poți descarca aceste documente pentru a le utiliza în implementare.

 • Tutoriale video implementare

Tutoriale video variate despre întocmirea și gestionarea documentelor aferente Măsurii 2. Aici veți regăsi tutoriale cu privire la întocmirea raportului de progres, respectiv înregistrarea cheltuielilor în platforma guvernamentală.

 • Raportarea cheltuielilor

Instrument care permite defalcarea costurilor prin mai multe criterii și calcularea automată a sumelor ce urmează a fi completate în modulul de implementare.

 • Suport nedeductibilitate TVA - ANAF și Anexe
 • Morfologia contabilă
 • Suport în returnare sume grant necheltuite

Costul licenței pentru M2Manager este de numai 280 lei și este 100% eligibil din contul de grant.

Îți poți crea contul de beneficiar accesând www.smis.ro