Al doilea vehicul investițional al Vision Fund dispune, până acum, de 108 miliarde de dolari, cei de la SoftBank precizând faptul că vor pune și ei la dispoziție 38 de miliarde de dolari pentru investiții realizate prin intermediului fondului, după cum notează Reuters.

În luna mai a acestui an, oficialii Vision Fund declarau faptul că fondul a generat o rată de return de 45% pentru organizațiile care și-au pus la bătaie banii.

Totodată, pe lângă Microsoft și Apple, printre susținătorii Vision Fund II se numără Foxconn, o serie de bănci precum Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Financial Group, Dai-ichi Life Holdings.

”Obiectivul acestui fond este de a facilita continua accelerare a revoluției din domeniul inteligenței artificiale prin investiții în companii de tehnologie, lideri de piață”, au precizat oficialii SoftBank.

Primul vehicul Vision Fund a fost lansat acum doi ani, dispunând de un capital investițional în valoare de 60 de miliarde de dolari, bani oferiți de fonduri suverane din Arabia Saudită și Abu Dhabi.

În portofoliul Vision Fund se află investiții în giganți precum Uber, WeWork, Slack, Nvidia, DoorDash, Grab.