Boxele RA5000 și RA3000 oferă un sunet care umple întreaga încăpere, datorită tehnologiilor unice spatial sound dezvoltate de Sony. Construite pe baza tehnologiilor Immersive Audio Enhancement și 360 Reality Audio, RA5000 și RA3000 învăluie spațiul înconjurător cu sunet atât pe verticală, cât și pe orizontală, pentru o experiență optimă într-o zonă cât mai extinsă.

Piesele 360 Reality Audio, care pot fi ascultate prin intermediul serviciilor de streaming audio compatibile, utilizează date tridimensionale despre localizarea sunetului. Immersive Audio Enhancement, un algoritm unic Sony, poate transforma orice melodie stereo pe două canale într-una care inundă camera cu sunet de calitate, pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de audiție a utilizatorilor.

Modelul RA5000 este certificat Hi-Res Audio, pentru o calitate superioară a sunetului prin redarea audio de înaltă rezoluție. RA5000 dispune de trei difuzoare orientate către partea de sus ce răspândesc muzica pe verticală, în timp ce alte trei difuzoare situate în partea din mijloc distribuie sunetul pe orizontală. Unitatea care găzduiește difuzoarele încorporează magneți de neodim de mare putere, dar și o diafragmă celulară consolidată, cu structură spongioasă din mică, ce conferă rezistență difuzorului, menținând în același timp o dimensiune compactă. Acestea sunt completate de un subwoofer care ajută la umplerea camerei cu bas bogat și profund.

RA3000 livrează un sunet omnidirecțional cu bas profund, datorită difuzorului full range, care răspândește sunetul în încăpere în toate direcțiile, și radiatorului pasiv dublu, dedicat producerii de note joase, profunde. Tweeterele suprapuse aplatizate ale difuzorului formează un front sonor orientat în sus și către exterior, care livrează conținutul audio pe verticală. Acest lucru creează o experiență cu adevărat imersivă.

RA5000 și RA3000 au funcții de calibrare a sunetului. Ții apăsat butonul Immersive Audio Enhancement de pe RA5000, iar aceasta va efectua o reglare detaliată a calibrării sunetului pentru performanțe audio optime, potrivite camerei în care este așezată. RA3000 oferă reglare automată care are loc în fundal. Pentru a activa recalibrarea automată a modelului RA3000, este suficient ca aceștia să pornească boxa.

Funcția Auto Volume implementată atât pe RA5000, cât și pe RA3000, elimină stresul de a găsi volumul perfect pentru fiecare melodie. Difuzorul reglează sunetul, piesă cu piesă.

Modelele RA5000 și RA3000 sunt compatibile cu dispozitive care dispun de Google Assistant, Chromecast încorporat și Amazon Alexa, astfel încât utilizatorii să poată gestiona muzica utilizând asistentul vocal preferat.

RA5000 și RA3000 se pot conecta wireless la televizoarele BRAVIA compatibile pentru a îmbunătăți cu ușurință performanțele audio ale televizorului. Ambele boxe sunt compatibile Wi-Fi, au tehnologie Bluetooth® și NFC, sunt compatibile cu Spotify Connect și au Chromecast încorporat, astfel încât utilizatorii pot asocia boxa cu smartphone-ul sau tableta pentru a reda fără probleme melodiile preferate în orice mod își doresc.

Modelul SRS-RA5000 va fi disponibil începând cu luna februarie 2021, la un preț de aproximativ de 550 de euro (2.679 RON). Modelul SRS-RA3000 va fi diponibil începând cu luna februarie 2021, la un preț de aproximativ 300 de euro (1.460 RON).