UPDATE: La ora 20 în aplicația Start-Up Nation erau înscrise 33.514 proiecte.

Mâine, pe 13 februarie, ministrul Oprea va ține o conferință de presă pe tema acestui program.

---

Mai aveți circa 9 ore în care vă mai puteți depune dosarul pentru a beneficia de finanțare guvernamentală pentru firma voastră, sau pentru a definitiva documentele necesare pentru participarea în cadrul programului Start-Up Nation – valoarea finanțării este de 200.000 de lei. Înscrierile se fac online.

În acest moment, în aplicația de înscriere în cadrul Start-Up Nation 2018/2019 sunt peste 30.200 de firme. Perioada de înscrieri pentru Start-Up Nation 2018/2019 a început pe data de 27 decembrie 2018.

Start-Up Nation 2018/2019 - ultimele ore în care vă puteți înscrie în program

Recent, oficialii Ministerului pentru Comerț, Antreprenoriat și Mediul de Afaceri au venit cu o serie de precizări pentru sesiunea de înscrieri aferentă programului Start-Up Nation România 2018/2019.

”Rugăm aplicanții să definitiveze planurile de afaceri on-line și să se asigure de trimiterea acestora în aplicație, până la ora 20.00 a zilei de marți, 12 februarie. Admiterea în Program se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale va prevala:

  • punctajul obținut la criteriul ponderea valorii echipamentelor tehnologice din valoarea totală a proiectului (secțiunea D din criteriile de evaluare);
  • numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului;
  • numărul de locuri de muncă ocupate de persoane din categoria persoane defavorizate/absolvenţi după anul 2012/şomeri;
  • data şi ora înscrierii în program”.

După această etapă, aplicația electronică va genera un număr de identificare pentru fiecare proiect în Registrul Unic Electronic, denumit număr RUE.

Planurile de afaceri care intră în verificare vor fi repartizate de către minister, în ordinea RUE și în mod egal pentru verificare, la cele 9 agenții.

Accesează aici aplicația de înscriere în programul Start-Up Nation 2018.

Buget pentru Start-Up Nation 2018/2019

În noul proiect de buget pe 2019 publicat vineri, pe data de 8 februarie, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat are alocată o sumă mai mare pentru derularea și finanțarea firmelor înscrise în cadrul programului Start-Up Nation 2018/2019.

Astfel, în acest proiect este prevăzută suma de 2 miliarde de lei în credite de angajament și cea de peste 383 milioane de lei în credite de plată pentru programul Start-Up Nation 2018/2019, ceea ce înseamnă că toate cele 10.000 de firme – numărul pe care ministerul și l-a asumat încă de la început – ar urma să primească finanțarea în valoare de 200.000 de lei.

Accesează aici aplicația de înscriere în programul Start-Up Nation 2018.

[VIDEO] Totul despre Start-Up Nation 2018/2019. Răspunsurile specialistului

Silviu Drăgănescu, fondator Cilv Consulting, a fost invitatul nostru pentru primul Q&A al anului. Poți urmări video-ul în acest link sau poți citi toate răspunsurile specialistului.

Regiuni depunctate

3 regiuni ale țării au fost depunctate. Ilfov, București și Cluj nu mai pot ajunge la 100 de puncte. Programul are o concurență foarte mare și se va ajunge să obții finanțare doar cu 100 de puncte.

Cum obții 100 de puncte la Start-Up Nation

Nu m-ar mira să fie 40.000 de proiecte depuse până pe 12 februarie, când e deadline-ul de depuneri.

100 de puncte: afacere în producție și servicii, să nu mai fi fost acționar într-o firmă care să fi fost în insolvență sau faliment în ultimii 5 ani, să creezi niște locuri de muncă, trebuie să realizezi investiții de minim 60% din valoarea planului de afaceri: utilaje, echipamente.

Chiar și la 100 de puncte tot vor fi proiecte care nu vor fi finanțate. Primul venit, primul servit va fi al cincilea criteriu de diferențiere. La 100 de puncte când se termină înscrierile se ordonează în funcție de punctaj și următoarele criterii: numărul de locul de muncă create în program. La același număr de locuri de muncă, contează câți din acești angajați noi fac parte din categoriile defavorizate. La același număr contează procentul pe care-l dai pe echipamente. Nu contează, de fapt, procentul, ci punctajul pe care-l obții. La 100 de puncte toată lumea obține punctajul maxim. Deci acesta e un non-criteriu. După aceea, când ai același număr de angajați, de angajați defavorizați, contează momentul înscrierii. Dacă te înscrii în ultima zi cu 4 angajați, vei fi totuși în fața celui înscris în prima zi cu 3 angajați.

Accesează aici aplicația de înscriere în programul Start-Up Nation 2018.