InReach Ventures, fondul VC din Londra, a încheiat o nouă rundă de investiții de 53 de milioane de euro și urmează să finanțeze mai multe startup-uri din Europa. Firma folosește inteligența artificială pentru a identifica startup-urile cu un viitor promițător.

Potrivit Reuters, firma VC și-a dezvoltat propria tehnologie AI timp de trei ani pentru a descoperi, evalua și sprijini investițiile sale în companii. Roberto Bonanzinga, cofondator al firmei, spune că InReach Ventures analizează și evaluează date cu ajutorul inteligenței artificiale, navigând pe blog-uri și alte surse similare, pentru a identifica startup-urile early-stage care sunt în căutarea primei runde de finanțare.

Bonanzinga consideră că investitorii VC din Europa au nevoie de „o nouă abordare care să fie diferită și adaptată pentru a face față acestei fragmentări geografice și realității economice”, iar singura soluție văzută de ei este cu ajutorul instrumentelor de software, bazate pe AI.

InReach a fost lansat în 2015 și a finanțat, până în prezent, opt startup-uri din Europa. Principalele domenii de interes sunt consumer internet, software-as-a-service și marketplace-uri.