Ghidul se adresează întreprinzătorilor, în scopul orientării lor în accesarea finanţărilor nerambursabile pentru apelul de proiecte în cadrul Programului Start-Up Nation 2018.

Acest ghid prezintă regulile pentru pregătirea, întocmirea şi înregistrarea online a planurilor de afaceri şi descrie modalitatea de înscriere în program, selecţie, aprobare şi implementare a acestora.

Propuneri și observații pot fi trimise la adresa [email protected].

Documentele aflate în dezbatere pentru ediția Start-Up Nation 2018 pot fi găsite pe site-ul Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru IMM din cadrul MMACA.

”Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Start-Up Nation 2018 - noutăți în implementarea programului

- acordarea unui avans de până la 30%, la solicitarea beneficiarului;

- simplificarea procedurii de achiziție;

- simplificarea planului de afaceri prin eliminarea proiecțiilor financiare.

”Programul Start-Up Nation este de natură să îi motiveze pe cei care debutează în afaceri. În Programul de Guvernare, sunt și măsuri complementare programului Start-Up Nation, tocmai pentru ca IMM-urile să fie susținute să se dezvolte în toate etapele de creștere a afacerii. În paralel, pregătim Legea incubatoarelor de afaceri care, în scurt timp, va intra în dezbatere publică”, a mai precizat Ștefan-Radu Oprea.

Descarcă documentele necesare pentru a le analiza din acest link. Click pe tot rândul.

Start-Up Nation 2018 - procedură de implementare

Potrivit procedurii programului Start-Up Nation 2018, schema este valabilă până la 31 decembrie 2020, iar plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017, aprobat prin Legea nr. 6/2017 a Bugetului de Stat pe anul 2017 este de 1.713.798.000 lei. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018, aprobat prin Legea nr. 2/2018 a Bugetului de Stat pe anul 2018 este de 2.000.000.000 lei.

Recent, ofiialii Ministerului pentru IMM-uri au anunțat că vor include IT-ul și industriile creative, în același timp scoțând principiul ”primul venit, primul sosit”.

Bugetul estimativ al schemei de minimis pentru anii 2019 și 2020 este de 2.000.000.000 lei/anual. Prin implementarea programului se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim anual 10.000 de beneficiari.

Descarcă documentele necesare pentru a le analiza din acest link. Click pe tot rândul.