Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților cu un total de 246 de voturi. Au fost 237 de voturi Da, patru împotrivă, patru abțineri și nu a votat un singur deputat.

Proiectul de lege a trecut patru comisii pentru amendamente, ultimele fiind făcute la Comisia pentru industrii și servicii. Ultimele amendamente au stabilit că firmele trebuie înființate după 30 ianuarie 2017, dar sunt excluși antreprenorii care au avut sau au fost acționari într-o firmă în același domeniu, în anul precedent sau în anul care aplică. Amendamentul a fost depus de Liviu-Ionuț Moșteanu, deputat USR.

De asemenea, a fost adăugată condiția ca firma beneficiară să angajeze minimum un singur angajat, timp de cel puțin doi ani după finalizarea implementării planului de afaceri. Înainte erau doi angajați, pe o perioadă de cel puțin trei ani.

De asemenea, a fost finalizată varianta finală a punctajului, care poate fi consultată în imaginea de mai jos.

Dacă doriți să vedeți variantele finale de amendamente, puteți să le consultați mai jos. Astfel, deși programul trebuia să înceapă de la 1 mai, probabil termenul se va prelungi, pentru a fi stabilite normele după publicarea în Monitorul Oficial. Start-Up Nation va oferi finanțări de 44.000 de euro către 10.000 de antreprenori din România.

Start Up Nation by Vlad Andriescu on Scribd