Pilulka România și-a unit forțele cu lanțul de farmacii Ecofarmacia, prezent în regiunea Transilvaniei cu peste 30 de puncte de desfacere.

„Piața din România prezintă un potențial imens pentru noi. În termen de 5 ani, ne așteptăm ca cifra de afaceri a farmaciilor din România să ajungă la peste 1 miliard de lei pe an. În primul an dorim să aducem pe piață o gamă largă de servicii de calitate pe care le oferim deja în Republica Cehă și în Slovacia. Posibilitatea vânzării de medicamente online s-a aprobat recent, și vom fi printre primii care vor implementa acest sistem odată cu definirea noii legislații, ceea ce ne dă oportunitatea și ne ambiționează să devenim lideri de piață și în România. Toate serviciile vor fi oferite de o echipă locală, din România, însă ne vom folosi de tehnologia și de experiența acumulate de-a lungul anilor în grupul Pilulka”, a declarat Martin Kasa, Managing Director al Pilulka România.

„Vom concura pe această nișă atât cu marii jucători online, cum ar fi eMag, cât și cu farmacii consacrate precum Sensiblu sau Catena. Vom porni cu o ofertă de câteva mii de produse unice, însă până la finalul lui 2019 ne propunem să extindem gama la câteva zeci de mii, la fel cum au și colegii din Cehia și din Slovacia. Focusul nostru nu va fi pe medicamente, ci pe o gamă diversă de produse din zona health care, cum ar fi cele pentru mamă și copil, suplimentele, dermato-cosmeticele, produsele de nutriție pentru sportivi, și multe altele”, adaugă Alin Dospinescu, Head of Digital and Client relations Pilulka.ro.

Grupul Pilulka își desfășoară activitatea pe piețele din Cehia, Slovacia și România şi deţine peste 100 de farmacii fizice şi trei farmacii online: Pilulka.cz, Pilulka.sk și Pilulka.ro. Dintre cei 400 de angajaţi, cei mai mulţi au pregătire medicală, pentru ca serviciile oferite să fie de cea mai bună calitate. Grupul este deținut majoritar de acționari din Cehia, implicați activ în administrarea sa.

Pilulka a câștigat locul 1 în regiunea CEE în categoria Rising Star (startup) în 2018 și locul 5 în Topul Deloitte Fast 50 din Europa Centrală și de Est, ediția 2018.

Foto credit: AntonMatyukha / Deposit Photos