Marea finală a competiției va avea loc în perioada 1-3 decembrie sub forma unui eveniment online, iar proiectul care câștigă Premiul Publicului va fi expus pe panoul digital de pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

Juriul EIT Health Catapult a selectat cele mai bune 42 de echipe europene dintre sutele de înscrieri, ce acoperă trei arii de expertiză: Biotech (Biotehnologie), MedTech (Tehnologie Medicală) și Digital Health (soluții digitale pentru sănătate).

Echipele semifinaliste beneficiază de un program intensiv de mentorat timp de două zile dar și de o perspectivă extinsă în scopul optimizării modelului de business. Aceștia fac echipă cu mentorii și își prezintă proiectele în fața unui juriu format din investitori în perioada 1-3 decembrie.

Cele 21 de echipe cu cele mai bune concepte de business vor merge mai departe în Marea Finală. Primele trei startup-uri în fiecare din cele trei categorii vor primi finanțare și acces la rețeaua EIT Health de investitori și jucători de top din domeniul sănătății din Europa și nu numai. Mai mult decât atât, câștigătorul Premiului Publicului va avea proiectul afișat pe renumitul panou digital amplasat pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

Începând din 2016, EIT Health Catapult a sprijinit 231 de companii, dintre care 98% sunt încă active în piață. În program au fost implicați până în prezent peste 400 de investitori și 3000 de profesioniști din domeniul sănătății. Competiția este, totodată, o oportunitate excelentă pentru jucătorii din industrie de a avea o privire de ansamblu asupra unui grup de elită de startup-uri europene pregătite pentru investiții și dornice să coopereze cu parteneri cu experiență.

Una dintre cele două echipe calificate în semifinala EIT Health Catapult la categoria MedTech este startup-ul românesc .lumen, care produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Lista completă a startup-urilor semifinaliste este afișată aici, iar mai multe informații despre competiția EIT Health Catapult pot fi consultate aici.