Symme3D, startup-ul timișorean care produce imprimante 3D multifuncționale se pregătește să primească o investiție din partea unui fond de investiții din străinătate, au confirmat în exlcusivitate pentru start-up.ro surse din piață.

Startup-ul timișorean care a înregistrat un succes fulminant cu imprimantele sale tridimensionale multifuncționale de tip delta va primi în curând o investiție din partea unui fond din străinătate, conform surselor start-up.ro. Ar fi o primă investiție primită, care le-ar permite timișorenilor să se extindă global și să livreze pe mai multe piețe.

Un amănunt interesant care confirmă acest lucru este trecerea unui dintre fondatori, Călin Brandabur, din funcția de CEO în cea de CTO (Chief Technical Officer). Practic, managementul trece în mâna fondului, în timp ce Brandabur se ocupă în continuare de dezvoltarea tehnică.

Investiția în Symme3D va fi, potrivit informațiilor noastre, de aproximativ un milion de euro.

Screen Shot 2016-05-17 at 16.54.54

Citește mai multe despre Symme3D în articolul feature de pe start-up.ro. 

Symme3D a început lucrul la imprimantele 3D de tip delta în ianuarie 2015. În iunie au primit primele comenzi, iar de atunci au dezvoltat produsul și au lansat inclusiv o versiune industrială, după cum scrisesem pe start-up.ro în feature-ul cu fondatorii companiei.

Symme3D a luat viață în iulie 2015, dar munca la ea nu s-a încheiat încă. Momentan, timișorenii vând două tipuri de imprimante: cea din material compozit costă 1.500 de euro, iar cea din aluminiu ajunge la 2.500 de euro. Imprimanta industrială costă 12.500 de euro.

Symme3d

Symme3D a avut contracte cu Renault, pentru a livra imprimantele în laboratoarele de creație. De asemenea, Autoliv proiectează faruri în Timișoara cu ajutorul imprimantelor românești. Investiția în Symme3D a fost de 50.000 de euro, și a fost deja amortizată.

În interviul cu start-up.ro, Călin Brandabur, actual CTO al companiei spunea că “Dacă vorbim de 750.000 de euro – 1.000.000 de euro, mai discutăm”.