Creative Tim a investit în Themesberg, devenind acționar în startup, cele două companii urmând să dezvolte împreună produse cu scopul de a crește pe piața internațională de profil.

“Am cunoscut fondatorii Themesberg acum mai bine de un an. De atunci am început să colaborăm și să facem schimb de idei și am constatat că avem un mod de gândire comun. Am pornit de la produse dezvoltate împreună și, văzând potențialul fondatorilor Themesberg și calitatea crescută a aproduselor, am decis să investim pentru accelerarea afacerii. Considerăm că împreună putem să ne creștem poziția pe piață de produse ready-made pentru developeri și colaborarea între afacerile noastre este cheia pentru internaționalizare și scalare. Colaborarea întotdeauna este mai importantă decât competiția și împreună suntem mai puternici și mai pregătiți să facem față provocărilor de business”, a precizat Alexandru Păduraru, fondator Creative Tim.

Cele două companii românești anunțau încă de la începutul lunii mai a acestui an o colaborare pentru dezvoltarea unei soluții complete destinate antreprenorilor care vor să-și digitalizeze business-ul.

“Când am început Themesberg împreună cu Robert acum mai bine de un an, încă îmi amintesc cum stăteam mai mult de o ora să vedem cum să scriem o propunere de colaborare către Alexandru. Pentru noi, Creative Tim reprezintă un model de succes pe care îl admirăm încă dinainte să pornim pe drumul antreprenoriatului. După un an de colaborare strânsă și produse dezvoltate împreună, considerăm oportun să ne unim forțele pe piață de dezvoltare web și mobile. Piață este foarte competitivă și consider că doar împreună putem reuși să inovam și să scalam la nivel internațional. Themesberg este un brand din ce în ce mai recunoscut în rândul dezvoltatorilor de software cu o creștere a vânzărilor și a traficului accentuat în fiecare trimestru. Investiția de la Creative Tim va accelera creșterea deja existența și vom beneficia de un know-how foarte valoros din partea lor. Sunt optimist că parteneriatul dintre Themesberg și Creative Tim va fi unul benefic pe termen lung”, spune Zoltán Szőgyényi, cofondator Themesberg.

Creative-Tim este un startup românesc, condus de Alexandru Păduraru, ce creează şi vinde global licenţe pentru interfeţe web precum kit-uri UI şi panouri de administrare (dashboards).

Creat în 2014, startup-ul a ajuns la peste 1,3 milioane de programatori web ce utilizează produsele dezvoltate. În ultimele 24 de luni, Creative-Tim a vândut licenţe de peste 2 milioane de dolari, iar interfeţele lor sunt utilizate de către freelaceri, agenţii digitale, corporaţii precum IBM, Cisco sau SalesForce, dar și universităţi de prestigiu că Stanford, Harvard şi MIT.

Themesberg este un startup românesc, cofondat de către Robert Tanislav și Zoltán Szőgyényi, ce dezvoltă și vinde licențe de teme, interfețe de utilizator și panouri de administrare folosind cele mai noi tehnologii de pe piață la nivel internațional.

Firma a fost înființată la începutul anului 2020 și până în momentul actual produsele au fost folosite de mai mult de 5000 de programatori web, designeri și firme de software din întreagă lume. În plus față de activitatea principală, echipa Themesberg experimentează și cu tehnologii de inteligență artificială și dezvoltă alte platforme de viitor pentru programatori.