Lista aceasta nu este una exhaustivă. Nu vom mai repeta startup-uri și fondatori despre care am scris constant în acești ani. Evident că merită menționați, însă e clar că se dezvoltă de la sine și că vom scrie în continuare despre ei pe măsură ce apar noutăți despre business-urile lor.

În această listă ne vom concentra pe startup-urile cu care am vorbit în 2022, care au trecut printr-un moment important anul trecut, cum ar fi extinderi, exituri sau investiții.

Aceasta este a 14-a parte a unei liste pe care o vom actualiza în perioada sărbătorilor de iarnă, când vom intra și noi într-o pauză binemeritată, fără a uita, însă de cei mai interesanți jucători din acest ecosistem de startups din țara noastră.

Descoperiți mai jos noi companii care ne-au atras atenția în 2022 și despre care am scris pe start-up.ro.

Playerfy

Campionatul Mondial de Fotbal s-a terminat de vreo două săptămâni, am mâncat sarmalele de sărbători, friptura și cozonacii și poate că puțină mișcare la un fotbal nu ne-ar strica, mai ales dacă suntem și fani ai sportului cu rotund.

Playerfy vrea să vină în ajutorul celor care se găsesc în astfel de situații și să dea o șansă în plus Sportului Rege - chiar dacă vorbim despre cel jucat pe pe terenurile din parcuri, nu pe marile stadioane.

Este o aplicație (disponibilă în AppStore și Google Play) care îi aduce împreună pe cei cu dor de minge, dar fără partener de joc, făcând matchmaking și clădind comunități și prietenii noi.

Anul trecut am stat de vorbă cu Liviu Zorilă, CEO și cofondator Playerfy, și am aflat detalii despre startup-ul care promite să te ajute să găsești coechipieri ca să ieși la un fotbal.

Glow2Go

Glow2Go este o platformă de servicii de înfrumusețare la domiciliu din România, care a atras o investiție pre-seed de 192.000 de euro în vara lui 2022.

Startup-ul fondat în 2020 de Daniela Padurariu și Raluca Enache, două studente la The Entrepreneurship Academy la acel moment, a primit o parte din finanțare de la un grup de business angels din comunitatea Bravva, coordonată de Ilinca Păun, aceastaa fiind și prima investiție a Bravva.

Glow2Go este prima platformă de servicii de înfrumusețare la domiciliu din țară. Prin intermediul acesteia, clienții se pot programa oricând la servicii de manichiură, pedichiură, masaj sau make-up la ei acasă.

Milluu

Milluu este un alt startup românesc care creează în jurul său o comunitate, de data aceasta una formată din proprietarii de apartamente și chiriași.

În vara anului trecut, startup-ul proptech Milluu care permite proprietarilor și chiriașilor să interacționeze digital, anunța că ridică o rundă de 1 milion de euro, 200.000 de euro fiind disponibili pentru investiție pe platforma Seedblink.

Fondat în 2019, Milluu a dezvoltat o platformă online care digitalizează întregul proces de închiriere a locuințelor private.

Milluu este o platformă digitală end-to-end concepută pentru a simplifica experiența de închiriere a unei proprietăți, având în vedere fiecare etapă a procesului. Soluția este folosită de proprietari, aceștia bazându-se pe Milluu pe tot parcursul procesului de închiriere și de chiriași care pot găsi rapid un apartament potrivit. Odată ce se ajunge la un acord, ambele părți pot comunica, urmări facturile la utilități și plățile prin intermediul platformei Milluu.

Despre Milluu am scris de-a lungul anilor aici.