weXelerate organizează a treia rundă a programului de accelerare, pe o perioadă de patru luni, deschis pentru companii din întreaga lume, inclusiv din România. Programul modular vizează creșterea și crearea de valoare, accelerarea proceselor de inovare optimizate din punct de vedere al costurilor și garantarea succesului pe piață al noilor produse și servicii. În fiecare batch participă 16 companii mari și până la 50 de startup-uri care lucrează împreună pentru a îndeplini aceste obiective.

Startup-urile participante au ocazie să profite de experiența a peste 100 de mentori, profilați ca antreprenori în serie, directori, experți sau consultanți. Nu există o taxă de înscriere la accelerator, însă costurile de acomodare și călătorie vor fi suportate de către participanți. În plus, startup-urile nu trebuie să ofere procente din firmă.

Elena Filip, co-fondator al startup-ului românesc Accelerole și unul dintre absolvenții weXelerate, spune că „Astăzi oamenii vor ca învățarea să fie rapidă, cu feedback instant și prin gamificare. Când am aplicat cu Accelerole pentru lotul I al programului weXelerate, căutam să extindem afacerea mai rapid la nivel internațional. weXelerate s-a dovedit a fi un mare sprijin în furnizarea de infrastructură, consultanță și contacte relevante pentru extinderea în zona Germaniei, Austriei și Elveției (Spațiul DACH). În plus, este o comunitate internațională vibrantă cu resurse, mentori, investitori și absolvenți dincolo de spațiul DACH”.

weXelerate găzduiește cursuri de educație continuă, conferințe, panele și evenimente de networking aproape în fiecare zi pe toată perioada programului. Acesta urmărește, în principal, următoarele domenii: media, banking, asigurări, inginerie, energie, blockchain, AI, mobilitate și securitate.

Claudia Witzemann și Gabrielle Costigan, directorii executivi ai firmei weXelerate, subliniază importanța unui astfel de program: „Antreprenorii preferă să decidă pe cont propriu care sunt nevoile startup-ului lor în materie de cunoștințe, experți și coaches. Prin urmare, oferim o abordare foarte individuală, unde fiecare antreprenor este provocat să profite din plin de ceea ce oferă weXelerate”.

Următorul batch va începe la 1 octombrie 2018 și se va încheia la jumătatea lunii ianuarie 2019, cu Investor Day și Demo Day, în fața potențialilor clienți, investitori și angajați. Startup-urile interesate pot aplica până la data de 9 mai, pe adresa din acest link.