Peste 250 de startupuri din peste 40 de țări s-au înscris la Startup Avalanche, competiție organizată în cadrul Techsylvania, alături de acceleratorul Risky Business. Premiul a început de la 75.000 de euro, dar a crescut până la 150.000 euro cash, datorită partenerilor de la ROCA X, Fortech, Risky Business și Artobs Transilvania.
În semifinala Startup Avalanche au intrat doar 11 startupuri.
AgUnity (Australia) este un startup care speră să schimbe viețile a peste 2 miliarde de oameni din zone izolate, fără acces la servicii bancare. AgUnity oferă gratuit smartphone-uri simple acelor persoane, alături de o platformă bazată pe blockchain, conectând fermierii din zonele izolate la serviciile de care aceștia au nevoie.
Apio Digital (România) oferă instrumente destinate industriilor interconectate, folosind tehnici de dezvoltare din aria jocurilor de calculator și realitate virtuală. Apio îi poate ajuta pe agenții imobiliari, de exemplu, oferind soluții 3D modulare.
DiaM Life (SUA) este o platformă centralizată pentru managementul diabetului.
EnviCore (Canada) oferă o tehnologie sustenabilă de sterilizare a lacurilor de epurare pentru a le transforma în habitate propice.
Hashiona (Marea Britanie) este un startup medical care încearcă să îmbunătățească viața de zi cu zi a pacienților care suferă de tiroidită Hashimoto.
PayPact (Romania) încearcă să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale industriei de asigurări, oferind reclamanților banii în maximum 48 de ore de la producerea unei daune sau a unui incident.
Placesense (Israel) este o platformă care transformă datele colectate în insight-uri agregate, anonimizate, menite să ajute business-urile să-și înțeleagă mai bine piața, concurența și traficul în magazinele fizice.
Ponera Group (Elveția) oferă soluții inteligente, modulare, pentru ambalare cu scopul de a aduce principii ale economiei circulare în industria de transporturi de mărfuri.
Salesbeat (Marea Britanie) este un startup care oferă o platformă de management virtual al vânzărilor ce îi ajută pe retaileri să elimine stocurile lipsă de produse cu circulație rapidă.
Sourcingbot (Germania) este un startup care ajută la găsirea rapidă a componentelor electronice.
Yayzy (Marea Britanie) construiește o tehnologie revoluționară pentru calcularea amprentei de carbon folosindu-se de datele despre plăți, permițând realizarea unor planuri concrete pentru protejarea mediului.
Finaliștii Startup Avalanche și marele câștigător
Finala competiției Startup Avalanche, moderată de Sergiu Biriș, s-a desfășurat între startupurile AgUnity, EnviCore, PayPact, Ponera Group și Salesbeat. PayPact a fost singurul startup românesc care a ajuns în marea finală.
Câștigătorul competiției și a premiului de 150.000 euro cash a fost AgUnity.