Risky Business e un fond de investiții pentru startup-uri, fondat de 30 de oameni de afaceri din Transilvania. Valoarea inițială a fondului e de 250.000 de euro. Bogdan Coleceriu, unul dintre cofondatorii acestui program, a vorbit la emisiunea ”Ieșit din tipar” cu Alex Goagă, pe wall-street.ro, despre ce caută ei de fapt și ce încearcă să realizeze pe piața acceleratoarelor din România.

RiskyBusiness Sergiu Biris fond de investitie cluj napoca iuhas jennifer auston radu iuhuas

Detalii mai multe despre lansarea Risky Business găsești aici

Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 mil. dolari, Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de mil. euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj.

Înscrierile pot fi făcute pe site-ul Risky Business. 

Ne interesează cel mai tare echipa. Idei bune există și vor exista mereu, însă oamenii care le pun în aplicare sunt cei mai importanți

Colceriu a povestit despre echipele căutate de aceștia, în mod special despre tipul de oameni doriți: ”Suntem un fond de accelerare care investește acolo unde exită o idee, un concept, un MVP. Ceva în stadiu incipient. Ne interesează cel mai tare echipa. Idei bune există și vor exista mereu, însă oamenii care le pun în aplicare sunt cei mai importanți. Căutăm ceva scalabil, care să poată să rezolve o problemă reală. Vrem să atragem cei mai buni oameni și să creștem de la an la an”, a spus Bogdan Colceriu la wall-street.ro. 

”Iarăși, ne interesează ca oamenii care vor să deschidă un startup într-un anume domeniu, chiar să vină din branșa respectivă. Vrem ca oameni care vor să intre într-un business din domeniul muzical, să aibă backround muzical. Și la asta ne uităm foarte mult. Ne interesează antreprenorii care s-au lovit de problemele pe care înceracă să le rezolve”, a adăugat acesta.

Până acum am primit 100 de aplicații, iar numărul continuă să crească. Momentan, banii ne ajung pentru investiții în 10-15 echipe

Bogdan a fot implicat, în trecut, în echipa Spherik Accelerator, iar experiența dobândită acolo îl ajută în noul proiect. Aplicațiile curg, însă numărul echipelor care vor fi acceptate este, din păcate, limitat: ”Experiența cu Spherik Accelerator, proiectul nostru precedent, ne-a pregătit pentru așa ceva. Când am avut ideea cu Risky Business am fost încântat de cum a fost ea primită de oamenii din IT care au vrut să investească în așa ceva. Până acum am primit 100 de aplicații, iar numărul continuă să crească. Momentan, banii ne ajung pentru investiții în 10-15 echipe”.

Risky Business este primul fond de accelerare pre-seed. Primul care are banii în cont, cu o destinație clară de a investi în echipe

”Procedura este una destul de simplă. Completezi un formular, după care avem un interviu. Dacă ești din Cluj, facem față în față, dacă nu, prin Skype. De acolo începem trierea. Vedem cine e potrivit și cine nu. Avem echipe intereaste din toată țara, chiar și din Statele Unite. Vom lucra îndeaproape cu cei aleși, ca și când am fi cofondatori. Vom avea grijă de ei pe tot parcursul accelerării. Astfel riscul va fi unul redus”, mai spune Bogdan.

Primul program de acest tip

”Risky Business este primul fond de accelerare pre-seed. Primul care are banii în cont, cu o destinație clară de a investi în echipe. Cred că e un moment cheie, ivestitori sunt care ar dori să se implice în asta. Însă totul trebuie făcut cu mare grijă și seriozitate”, a completat Colceriu.