Așa a apărut StockBerry, o platformă care oferă informații privind tradingul de criptomonede și acțiuni, precum și știri relevante despre prețurile și evoluția monedelor digitale și a acțiunilor.

”Ideea a venit acum câțiva ani când am început să fac trading, după multe cărți citite în domeniu și având tehnologia în ADN am realizat că pentru a bate piața avem nevoie de cât mai multe informații în cel mai scurt timp, lucruri pe care tehnologia ni le poate facilita”, spune Mihai Petrescu, cofondator Stockberry.

Potrivit acestuia, au ales să construiască această platformă ”pentru a democratiza trading know-how-ul și a oferi și investitorilor din zona de retail, middle class, acces la informații și tool-uri puternice”.

Deși aplicația există din luna decembrie a anului trecut, iar fondatorii au participat la diverse evenimente dedicate startup-urilor, precum Elevator Lab Demo Night, la Demo Night-ul organizat la începutul lunii la București de cei de la How to Web, fiind înscriși chiar și pe lista finaliștilor locali ai Central European Startup Awards 2018, aceștia vor lansa oficial StockBerry săptămâna viitoare în cadrul unui eveniment la TechHub Bucharest.

Modulele StockBerry

Până atunci, Mihai ne-a explicat faptul că StockBerry are 4 module principale.

”Cel mai important, și în spatele căruia stă mult research și inovație, este modulul Sentiment Indicator”, precizează Mihai. Astfel, aplicația scanează tot ce înseamnă știri și social media pentru o companie și folosește un model de AI Custom dezvoltat de fondatori și antrenat specific pentru zona de trading pentru a determina cât de pozitivă sau negativă este știrea respectivă.

”Agregăm toată această informație ținând cont de numărul de followers pentru site-ul/userul care a postat această știre. Userul poate vedea destul de ușor evoluția sentimentului. Acesta poate indica, în anumite situații, mișcări și pentru acțiunile companiei respective”, explică Mihai.

Al doilea modul, News, oferă ultimele știri despre compania respectivă având în jur de 200 de surse de date.

În al treilea modul, Markets, StockBerry afișează prețurile live pentru peste 8.000 de companii (acțiuni Nasdaq/NYSE) și peste 200 de criptomonede. Userul are, de asemenea, acces la grafice și indicatori tehnici.

Ultimul modul, Portfolio, oferă informații legate de riscul portofoliului, risc calculat pe baza volatilității fiecărei poziții și corelațiile dintre poziții. ”Un best practice din zona de investment îl reprezintă diversificarea portofoliului, însă nu este foarte simplu de creat un portofoliu bun fără a avea acces la un tool cum este cel oferit de noi, care îți exemplifică exact cât de corelate sunt pozițiile din portofoliu”, mai spune Mihai.

Planul fondatorilor StockBerry este de a introduce și un modul pe care-l denumesc Fundamentals & alerts, însă spun că și-ar dori ca utilizatorii aplicației să dicteze direcția în care va evolua produsul.

Mihai Petrescu mai adaugă faptul că aplicația a devenit disponibilă în magazinul virtual al Google și în AppStore începând cu această săptămână.