Super Pumped e un serial care vrea să spună povestea creării și dezvoltării Uber, dar va aborda și teme precum cultura dezvoltării companiilor în Silicon Valley. Primul teaser a apărut în decembrie, iar acum avem și un trailer oficial.

Povestea Super Pumped este inspirată de cartea „Super Pumped: The Battle for Uber”, scrisă de jurnalistul New York Times Mike Isaac. Cartea adună mărturisiri din interiorul companiei și despre creșterea fulminantă a unui startup care a schimbat lumea, dar care a avut și multe dificultăți. De altfel, fondatorul și CEO-ul inițial, Travis Kalanick, a renunțat la a conduce Uber în 2017.

Seria ce va debuta pe Showtime în 27 februarie e descrisă drept (iar aici o zicem doar în engleză) „wild, loud, cocky, shady, reckless, excessive, ridiculous, damaging, outrageous”. Travis Kalanick e jucat de Joseph Gordon-Levitt.

Cofondatorul și fostul CEO și-a anunțat demisia pe 21 iunie 2017, la presiunea acționarilor. Problemele din acel moment erau legate de acuzații de hărțuire sexuală, apăruse și un video cu Kalanick certându-se cu un șofer Uber, un proces de proprietate intelectuală cu Waymo, firmă deținută de Google, probleme cu procesele intentate de clienți șoferilor și multe altele.

Uber a crescut enorm sub Kalanick și a obținut investiții imense, dar acuzațiile de mai sus, dar și faptul că firma nu avea un parcurs clar către profit și pierdea bani, au dus la demiterea acestuia.

În spatele serialului se află producătroii Brian Koppelman și David Levien, care au creat și serialul „Billions”. Primul sezon se concentrează pe Uber, dar următoarele sezoane vor aborda tematici care au transformat lumea de afaceri și cultura. Povestea dezvoltării Uber o poți citi aici.