Dezvoltat împreună cu Simplon România, programul #SuperCoders este deschis tuturor copiilor cu vârste între 10 și 14 ani. Nu este obligatoriu ca aceștia să aibă cunoștințe în programare. De asemenea, sunt invitate și școlile, întrucât sunt și profesori de informatică ce au nevoie de conținut la cursurile lor.

Toate activitățile sunt interactive, iar copiii și trainerii combină activitățile de la calculator cu activități fizice în cele 3 ore de atelier.

Înscrierile se pot face până pe 29 octombrie pe site-ul Orange.

SuperCoders este format din 4 etape. Caravana SuperCoders, în care trainerii Simplon România merg prin 10 orașe din țară și îi învață pe copii programare. Redacția start-up.ro a fost la Brașov, acolo s-a desfășurat unul dintre ateliere. Puteți vedea în video de mai jos cum se desfășoară acestea.

În cadrul atelierelor, trainerii încearcă să transmită un mesaj important în ceea ce privește consumul responsabil de tehnologie și îi învață să lucreze cu platforma Scratch - un limbaj de programare conceput special pentru copii, prin care învață programare vizuală cu ajutorul unor personaje, imagini, povești, jocuri.

Toate skill-urile dobândite în cadrul atelierelor sunt folosite în cadrul competiției naționale, Orange Coding Competition. Organizatorii vin cu o poveste pe care copiii trebuie să o transpună în Scratch și să-i găsească un sfârșit.

Animațiile sunt jurizate, iar cele mai bune 50 de aplicații intră într-o academie online, SuperCoders Online Academy, în care copiii vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod învățată în Scratch la programarea bazată pe text. Anul trecut, ei au învățat Python, iar anul acesta o să învețe Java Script.