Pentru a ajuta acest efort, Laboratorul, Penguin Computing și AMD au ajuns la un acord pentru a actualiza clusterul neclasificat de înaltă performanță (HPC) Corona, construit de Penguin Computing, cu o contribuție semnificativă a acceleratoarelor AMD Instinct de ultimă generație. Acestea vor dubla performanța maximă a supercomputerului.

În conformitate cu acordul, AMD va furniza acceleratoarele Radeon Instinct MI50 pentru sistemul Corona, care trebuie să îi permită să depășească 4,5 petaFLOPS de putere de calcul maximă. Sistemul va fi utilizat de COVID-19 HPC Consortium, un parteneriat public-privat la nivel național, care oferă timp și resurse de calcul gratuite oamenilor de știință din SUA, angajați în lupta împotriva COVID-19, și cercetătorilor LLNL, care lucrează la descoperirea potențialilor anticorpi și a compușilor antivirali pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Sistemul Corona este susținut de procesoarele AMD EPYC, care lucrează cot la cot cu AMD Radeon Instinct Accelerator, și folosește platforma Tundra Extreme Scale de la Penguin Computing.

„Este cunoscut faptul că AMD este un partener cheie în livrarea primului sistem de clasă exascale NNSA, supercomputerul Hewlett Packard Enterprise El Capitan", a declarat Michel McCoy, directorul programului Advanced Simulation and Computing al LLNL. „Dar un parteneriat de durată implică mai multe colaborări, fiecare dintre noi urmărind obiective comune. Suntem încântați că AMD a făcut această ofertă generoasă, în special când avem nevoie de un ritm determinat în atenuarea și, în final, în înfrângerea acestui agent patogen. ”

Acceleratorul de server AMD Instinct MI50 este optimizat pentru deep learning la scară largă. Acceleratoarele AMD livrează până la 26,5 teraFLOPS de half-precision nativ, sau până la 13,3 teraFLOPS de performanță single-precision de vârf, combinate cu 32 GB de memorie cu lățime mare de bandă.

Corona va fi unul dintre cele mai capabile dintre cele șapte supercomputere LLNL puse la dispoziția cercetătorilor prin intermediul consorțiului COVID-19 HPC, care implică un număr mare de instituții membre din guvern, industrie și universități și este condus de Oficiul pentru Știință și Politică Tehnologică al Casei Albe, Departamentul de Energie al SUA și IBM. Consorțiul își propune să accelereze dezvoltarea metodelor de detectare și a tratamentelor pentru COVID-19. AMD s-a alăturat oficial consorțiului pe 6 aprilie.

Inginerii software AMD vor oferi asistență în portarea anumitor aplicații critice pentru efortul COVID-19 către Corona și optimizarea performanțelor GPU-urilor pentru aplicațiile relevante.