Potrivit comunicatului oficial, runda seed a fost una cu suprasubscriere, însă suma colectată nu a fost anunțată. Banii vor fi folosiți pentru cercetare și dezvoltare în vederea comercializării ulterioare a soluțiilor Hyperloop la care lucrează startupul.

Runda nouă de seed a fost sprijinită atât de companii care mai investiseră în Swisspod, cât și de noi investitori precum Polysys Industries, o companie privată din Emiratele Arabe Unite care a mai investi în tehnologii de ultimă generație, și Seldor Capital, o firmă de venture capital din New York cu un istoric de investiții în startupuri ce creează soluții pentru industria spațială.

În decembrie 2021, Swisspod anunța închiderea unei alte runde seed și demararea dezvoltării unui spațiu de testare a tehnologiilor sale Hyperloop în Colorado, SUA. Printre investitorii care au finanțat startupul în acea rundă s-a numărat și ACE & Company, un grup cunoscut pentru investițiile în numeroase companii de tehnologie, printre care se numără și SpaceX.

La începutul anului 2021, Swisspod împreună cu Swiss Federal Institute of Technoloogy din Lausanne au lucrat la dezvoltarea unui sistem de testare operațional pentru astfel de soluții de transport, primul astfel de sit de testare din Europa.

Ce soluții dezvoltă Swisspod

Swisspod este o companie de transport elvețiană care vrea să construiască soluții pe baza tehnologiilor de tip Hyperloop. Practic, se vor folosi soluții de transport rapide și eficiente cu mediul. Deși momentan e încă într-o fază incipientă, proiectul a prins tracțiune și are deja și investitori, inclusiv din România.

Hyperloop este o soluție de transport bazată pe capsule care ating viteze supersonice (1.200 km/h), cu emisii reduse de CO2 și consum de energie mult mai mic faţă de cele patru metode de transport tradiţional, respectiv naval, rutier, feroviar şi aerian.

În 2016, 2017 și 2018, Swisspod a câștigat locul întâi în cadrul competiției lansate de Elon Musk, fondatorul SpaceX, pentru dezvoltarea tehnologiei Hyperloop. Denis Tudor și echipa lui s-au întâlnit de mai multe ori cu Elon Musk și cu cei de la SpaceX pentru a testa capsula Swisspod.