Printre investitorii care au finanțat startupul în această rundă s-a numărat și ACE & Company, un grup cunoscut pentru investițiile în numeroase companii de tehnologie, printre care se numără și SpaceX.

Finanțarea - cu toate că nu a fost dezvăluită valoarea totală - va ajuta startupul Swisspod să-și mărească capacitățile de R&D și să dezvolte un spațiu destinat testării tehnologiei Hyperloop în Pueblo, Colorado. Acesta va fi cel de-al doilea spațiu de testare al startupului după ce, la începutul acestui an, Swisspod împreună cu Swiss Federal Institute of Technoloogy din Lausanne au lucrat la dezvoltarea unui sistem de testare operațional pentru astfel de soluții de transport, primul astfel de sit de testare din Europa.

”Suntem pe punctul de a construi o a cincea modalitate de transport care va susține dezvoltarea unui sistem de transport de suprafață ultrarapid și sustenabil, cu o amprentă considerabil mai mică asupra mediului. Această tehnologie va schimba viitorul mobilității și lumea în care este conectată lumea. Suntem onorați și recunoscători să avem un sprijin atât de puternic din partea organizațiilor și liderilor din industrie. Această nouă rundă de finanțare cimentează credibilitatea companiei noastre pe această piață emergentă, reafirmă capabilitățile echipei noastre și poziționează Swisspod pe traiectoria către viitor”, a declarat Denis Tudor, cofondator și CEO al Swisspod.

”Suntem încântați să ne alăturăm Swisspod în această călătorie și să susținem echipa în crearea unui standard definitoriu în industria Hyperloop, care va duce la modelarea viitorului moobilității de mare viteză”, a declarat Adam Said, CEO al ACE & Company.

Swisspod este o companie de transport elvețiană care vrea să construiască soluții pe baza tehnologiilor de tip Hyperloop. Practic, se vor folosi soluții de transport rapide și eficiente cu mediul. Deși momentan e încă într-o fază incipientă, proiectul a prins tracțiune și are deja și investitori, inclusiv din România.

Hyperloop este o soluție de transport bazată pe capsule care ating viteze supersonice (1.200 km/h), cu emisii reduse de CO2 și consum de energie mult mai mic faţă de cele patru metode de transport tradiţional, respectiv naval, rutier, feroviar şi aerian.

Fondul de investiţii Something Big, înfiinţat la Cluj sub conducerea lui Alex Rus, a investit în compania elveţiană de Hyperloop Swisspod.

În 2016, 2017 și 2018, Swisspod a câștigat locul întâi în cadrul competiției lansate de Elon Musk, fondatorul SpaceX, pentru dezvoltarea tehnologiei Hyperloop. Denis Tudor și echipa lui s-au întâlnit de mai multe ori cu Elon Musk și cu cei de la SpaceX pentru a testa capsula Swisspod.