Echipa Măgurele Science Park le va explica elevilor, studenților și profesorilor cum să folosească scannerul și imprimanta 3D și ce pot face cu roboții educaționali.

Elevii și profesorii lor vor putea vizita și sediul SmartLab, în grupuri, în intervalul 16.30-17.30. SmartLab funcționează în clădirea Institutului de Fizică Atomică și a fost deschis în luna noiembrie a acestui an.

Laboratorul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie: 9 laptopuri şi 3 desktopuri cu softuri de design grafic incluse, o tablă interactivă, 15 perechi de ochelari VR, 2 roboţi educaţionali multifuncţionali, 2 scannere 3D, 5 imprimante 3D monocrome şi una multicoloră.

[VIDEO] Măgurele - Orașul care-și organizează particulele în jurul unui laser

SmartLab Măgurele funcţionează ca un centru educaţional de tip after-school şi va fi deschis de luni până vineri, între orele 9:00 şi 18:00.

Alături de SmartLab, în holul Facultății de Fizică vor avea standuri și institutele de cercetare de pe platforma de la Măgurele.

De la 14:15 reprezentanții Ilfov Business Hub vor ține cursuri de afaceri pentru studenți, în amfiteatrul A4 al Facultății de Fizică. Programul de incubare Ilfov Business Hub se va derula pe o perioaă de 3 ani. Mai multe detalii despre inițiativa Ilfov Business Hub găsiți aici.

Consiliul Județean Ilfov a finanțat primul laborator didactic inteligent din județ, a lansat un incubator de afaceri unde 16 tineri vor fi sprijiniți să își deschidă și să își dezvolte afaceri inovative.

VIDEO Laserul de la Măgurele: Avem o "minune". Ce facem cu ea? O discuție cu Marian Petrache, CJ Ilfov

Anul viitor va începe construcția parcului științific de la Măgurele – Măgurele Science Park. MSP va fi un complex de afaceri, care va cuprinde spații de birouri, spații de producție și de transfer tehnologic, un centru de conferințe și chiar și un muzeu – Muzeul Viitorului.

Măgurele Science Park își propune să concentreze într-un singur loc toată industria de înaltă tehnologie, pornind de la descoperirie făcute cu cel mai puternic laser din lume, Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.