Taxify a primit o finanțare de 175 milioane de dolari de la fondul european de VC Korelya Capital, cofondatorul TransferWise Ltd. și un număr de investitori existenți, inclusiv serviciul chinez de ride-sharing Didi Chuxing, relatează Bloomberg. Un reprezentant al companiei Daimler se va alătura, de asemenea, consiliului de adminsitrație.

Compania a declarat că va folosi investiția pentru a-și dezvolta tehnologia și pentru a-și îmbunătăți operațiunile din Europa și Africa.

„Există o oportunitate uriașă aici și tindem spre creștere”, a declarat Markus Villig, fondatorul Taxify. A creat compania la 19 ani, iar acum are 10 milioane de pasageri în peste 25 de țări. „Pe măsură ce vom continua să ne extindem, va trebui să câștigăm mai mult capital, dar nu am decis vom face asta prin intermeniul unui IPO sau al unui fond privat”, a adăugat el.

La mijlocul acestei luni, Taxify anunța deschiderea unui nou serviciu cu mașini de lux la preț modic pe kilometru, devenind concurent pentru Uber Select. Tot în această lună, Taxify a deschis un birou în București și caută să recruteze 50 de angajați în următoarele 6 luni, în mare parte ingineri de software și ingineri de date.

Foto - Flickr/Karlis Dambrans