Xvision a reușit să câștige încă 50.000 de euro investiție în notă convertibilă de la GapMinder, ca parte a celei de-a treia cohorte a acceleratorului Techcelerator.

Xvision este o aplicație automată de analiză a radiațiilor X care poate genera și diagnostica o radiografie obișnuită prin furnizarea unei hărți termice a ariilor de interes din imagine.

Toate startup-urile deja acceptate au primit 50.000 de euro.

Startup-urile care fac parte din a treia rundă de accelerare a programului Techcelerator sunt:

Confidas - o platformă online ce ajută antreprenorii să evite firmele rău-platnice. Membrii platformei pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informațiile financiare și juridice a peste 600.000 de firme active, pot primi alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienților și își pot înregistra clienții rău-platnici pentru a-i încuraja să plătească. Până acum, Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori să verifice firmele cu care intenționau să colaboreze înainte de a încheia contracte.

Recent, Confidas a încheiat un parteneriat cu Raiffeissen Bank pentru identificarea datornicilor.

Cyscale - platformă pentru monitorizarea sistemelor multi-cloud (AWS, GCP, Azure, IBM și Oracle), inventarierea de resurse în cloud, setarea de reguli generale și de conformitate, accesarea unui editor vizual pentru cloud și rezolvarea automată a incidentelor. Soluția dispune de o arhitectură de tip microservicii; tehnologia construită poate fi ușor integrată în software-ul existent folosind APIs (application programming interface) standardizate.

Flixier - o platformă de editare video online care mărește semnificativ viteza de editare. Flixier permite editorilor video să exporte orice material de acest tip în maxim un minut, oferind în același timp instrumente de comunicare și colaborare în timp real precum cele oferite de Google Docs.

OmniCare - un serviciu software pentru micro companii care elimină efortul și costurile aferente gestionării mai multor canale de suport, agregând mesajele primite prin diverse aplicații precum WhatsApp, Telegram, Slack și FB Messenger și direcționându-le către canalul de comunicare preferat.

Prokuria - furnizează soluții cloud în organizații pentru automatizarea și eficientizarea proceselor de selecție și colaborare cu furnizorii.

Securifai - startup-ul a dezvoltat propria tehnologie de analiză video bazată pe inteligență socială care, neasistată, reușește să izoleze evenimentele excepționale, să urmărească vehicule, obiecte și să le clasifice, precum și să analizeze emoțiile oamenilor sau chiar pulsul acestora de la distanță. Gama de sisteme profesionale asigură răspuns în timp real și poate fi adaptată unei multitudini de contexte particulare.

Vetted - primul marketplace din Romania care se ocupă de vânzarea de electronice, permițând cumpărătorilor să achiziționeze dispozitive la mâna a doua verificate și selecționate de experți.

Pe lângă cele șapte startup-uri din cohorta a treia, au mai prezentat pe scenă Xvision din cohorta #2 și Medicai din cohorta #1.

Xvision este o aplicație automată de analiză a radiațiilor X care poate genera și diagnostica o radiografie obișnuită prin furnizarea unei hărți termice a ariilor de interes din imagine.

Medicai, o soluție bazată pe Machine Learning, menită să ofere remote, oricărui pacient, o interpretare imagistică eficientă atât de către motorul de inteligență artificială cât și din partea unui specialist;

Această ediție a Techcelerator a început în aprilie 2019, a avut o durată de 10 săptămâni și a avut loc atât în București, cât și în Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de startup-uri și servicii de marketing.