Cisco lansează cele mai recente inovații, printre care Cisco Silicon OneTM, primul chip unificat de siliciu, care poate deservi orice zonă din rețea și poate fi utilizat sub orice formă; noua serie Cisco 8000, cea mai puternică clasă de routere din lume, construite pe baza inovațiilor hardware.

De asemenea, oficialii companiei au anunțat noi opțiuni de achiziție, care permit clienților să utilizeze tehnologiile companiilor prin intermediul unor modele de business segmentate.

”Inovația necesită investiții concentrate, echipa potrivită și o cultură care apreciază imaginația”, a declarat Chuck Robbins, președinte și CEO Cisco.

Bazele Internetului viitorului

În următorul deceniu, experiențele digitale vor fi create cu tehnologii avansate - realitate virtuală și augmentată, streaming 16K, AI, 5G, 10G, calcul cuantic, securitate cibernetică adaptativă și predictivă, IOT inteligent și multe altele, neinventate încă. Aceste noi generații de aplicații vor crește complexitatea, dincolo de capacitățile pe care actuala infrastructură de internet le poate susține în mod viabil.

Strategia Cisco va schimba economia din spatele modului în care va fi construit Internetul pentru a susține cerințele aplicațiilor digitale viitoare și va permite clienților să-și desfășoare activitatea operând rețele mai simple și mai rentabile.

Strategia Cisco are la bază dezvoltări și investiții în trei domenii tehnologice cheie: siliciu, optică și software.

”Împingerea limitelor inovației la nivelul următor – mult dincolo de ceea ce experimentăm astăzi – este esențială pentru viitor și credem că siliciul, tehnologiile optice și software-ul reprezintă pârghiile tehnologice care vor duce la acest rezultat”, a declarat David Goeckeler, vicepreședinte executiv și director general al Networking and Security Business la Cisco.

Cisco Silicon One – o nouă arhitectură unificată și programabilă

Noua arhitectură Cisco Silicon One reprezintă fundația viitorului portofoliu de routere de la Cisco, cu performanțe viitoare de până la 25 de terabiți pe secundă (Tbps). Acesta este primul cip de rețea din industrie conceput pentru adaptare universală la furnizorii de servicii și pe piețele web-scale.

Conceput atât pentru platforme fixe, cât și modulare, poate gestiona cele mai dificile cerințe într-un mod inovator. Primul model Cisco Silicon One „Q100” depășește reperul de rutare de 10 Tbps pentru lățimea de bandă a rețelei, fără a face compromisuri în ceea ce privește programabilitatea, buffering-ul, eficiența energetică, scala sau flexibilitatea funcțiilor.

În mod tradițional, sunt utilizate mai multe tipuri de siliciu cu capabilități diferite în cadrul unei rețele, și chiar în cadrul aceluiași dispozitiv. Dezvoltarea noilor funcții și testarea acestora pot fi procese lungi și costisitoare. Cipul unificat și programabil va permite operatorilor de rețele să reducă semnificativ costurile operațiunilor și timpul de lansare pe piață a unor servicii noi.

”Facebook a fost un susținător puternic al dezagregării rețelei și al ecosistemelor deschise, lansând inițiative cheie în industrie, cum ar fi Open Compute Project și Telecom Infrastructure Project, pentru a transforma rețelistica”, a declarat Najam Ahmad, vicepreședinte, Network Engineering la Facebook.

Seria Cisco 8000 powered by Cisco Silicon One

Noua serie Cisco 8000 este prima platformă construită cu Cisco Silicon One Q100. Este concepută să ajute furnizorii de servicii și companiile web să reducă costurile de construire și operare pentru rețele foarte mari în era 5G, AI și IoT.

Caracteristici incluse:

  • Optimizat pentru 400 Gbps și mai mult, începând de la 10,8 Tbps într-o singură unitate rack
  • Echipat cu noul software de operare de rețea Cisco IOS XR7 în cloud, conceput pentru a simplifica operațiunile și a reduce costurile operaționale
  • Oferă securitate cibernetică sporită datorită tehnologiei integrate pentru o oferi informații în timp real asupra fiabilității infrastructurii critice
  • Furnizorii de servicii obțin o lățime de bandă mai mare și programabilitate pentru a furniza Tbps chiar și în cele dificile condiții de energie și spațiu

Implementări și testări

Cisco lucrează cu un grup de clienți la acțiuni de implementare și testare pentru seria Cisco 8000. STC, furnizorul de servicii de telecomunicații din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, este primul client care implementează noua tehnologie. Alte testări sunt făcute de către Comcast și NTT Communications.

Optică pentru 400G

Construirea unui nou Internet care să poată susține inovația digitală viitoare va depinde de progresele continue în tehnologiile siliciului și opticii.

Pe măsură ce vitezele porturilor cresc de la 100G la 400G și chiar mai mult, tehnologiile optice reprezintă o parte din ce în ce mai mare din costul pentru construirea și operarea infrastructurii de internet. Cisco investește constant în acest domeniu, pentru ca partea de optică să respecte cele mai stricte standarde de fiabilitate și calitate.

Prin intermediul programului de calificare, Cisco va testa modulele optice pentru a se conforma standardelor din industrie și acestea vor opera în echipamente Cisco și non-Cisco. Datorită acestui program, clienții pot utiliza tehnologiile optice Cisco în aplicațiile care au fost implementate pe echipamente non-Cisco, beneficiind de încrederea că tehnologia optică va respecta standardele de fiabilitate și calitate Cisco.

În plus, pe măsură ce sunt realizate progrese în domeniul siliciului și fotonicii cu siliciu, funcțiile care erau livrate în mod tradițional în soluții separate, vor fi în curând disponibile în forme conectabile. Cisco investește în tehnologii fotonice cu siliciu pentru a realiza tranziții arhitecturale în rețelele centrelor de date și rețelele furnizorilor de servicii care vor reduce costurile, energia consumată și spațiul necesar și vor simplifica operațiunile din rețea.

O nouă economie a Internetului cu modele de afaceri flexibile

Cisco a anunțat, de asemenea, că intenționează să ofere modelele de utilizare flexibile dezvoltate pentru portofoliul Cisco Optics și software-ul Cisco IOS XR7 și pentru Cisco Silicon One. Acest nou model este extrem de adaptabil și oferă clienților posibilitatea de a alege componente, sisteme white box sau sisteme integrate pentru a-și construi rețelele.