Telekom România și Alior Bank din Polonia lansează primul serviciu bancar complet al unui operator din România.

Serviciile Telekom Banking sunt lansate gradual, începând cu doi piloni – operațiuni zilnice bancare (primare) și o nouă soluție pe piața românească, platforma de Schimb Valutar Online.

Astfel, prin intermediul Telekom Banking, clienții își pot deschide conturi curente în lei, euro, dolari și lire sterline. La acestea pot atașa carduri de debit acestor conturi și pot beneficia de acces 24/7 la fonduri, prin intermediul soluțiilor de internet și mobile banking.

Contul curent poate fi solicitat online, pe www.telekombanking.ro, fie direct prin aplicația pentru mobil sau vizitând unul dintre magazinele Telekom și Germanos.

Pe viitor, Telekom Banking va oferi soluții de finanțare a produselor din oferta proprie sau credite de nevoi personale fără garanții.

---

Brandul de beauty global Sephora caută femei de afaceri din această industrie care vor să-și ducă afacerea la un nou nivel, prin mentorat și finanțare.

Sephora Accelerate e un program destinat femeilor fondator din industria de beauty. Programul durează câteva luni și începe printr-un bootcamp de o săptămână unde se vorbește despre bazele unui business.

Deadline-ul de înscriere este de 31 octombrie 2017. Fiecare fondator va primi în primă fază 5.000 de euro finanțare pentru dezvoltarea produselor. În fiecare an sunt acceptate 10 startup-uri.

Un singur fondator poate participa, iar în program sunt finanțate și două deplasări la San Francisco.

---

Start-Up Nation poate începe să finanțeze afacerile care au fost deja acceptate. Clauza suspensivă a fost ridicată. Programul are în continuare, însă, destule întrebări nerăspunse.

Astfel, se deblochează suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene, iar proiectele pot fi implementate, inclusiv cele cu cerere de plată. La nivelul creditelor bugetare de la Guvern, programul Start-Up Nation a primit 250 de milioane de lei. Guvernul mai trebuie să aloce încă 950 de milioane de lei.

Banii deja acordați vor fi utilizați pentru finanțarea firmelor din București, Ilfov și mediul rural, care nu pot primi banii din fonduri europene.

Ministrul Ilan Laufer nu a confirmat însă data la care se va încheia evaluarea dosarelor. Sperăm să nu ne prindă 2018.

---

Interviul săptămânii este cu Gigi Anghel, fondatorul Blue Wash Săcele, un business care produce blugi pentru Hugo Boss, Benetton sau Paul & Shark.