Cel mai important eveniment mondial pentru inovarea în domeniul energiei durabile, TBB, va avea loc în perioada 3-4 octombrie la Palais des congrès din Paris.

România este reprezentată în cadrul EIT Innonergy de hubul local Digital Transformers, care caută în mod activ cele mai bune companii și startup-uri cu soluții din zona energetică pentru a le introduce în acest ecosistem european în vederea dezvoltării internaționale.

Societatea se îndreaptă către o paradigmă a energiei durabile, iar accentul se mută pe captarea și valorificarea părții umane a tranziției energetice.

Mary Robinson, Președinte al Irlandei și fost trimis special al Organizației Națiunilor Unite pentru Schimbări Climatice, va susține un discurs inspirațional în deschiderea evenimentului.

TBB va explora tema principală vizând cinci domenii de interes:

  • nevoia de noi aptitudini și competențe
  • diversitatea și creativitatea ca surse de inovare
  • "nivelul de pregătire al consumatorilor"
  • noile roluri ale producătorilor care sunt și consumatori
  • rolul cetățenilor

Printre vorbitorii care vor urca pe scena conferinței se numără Lordul Deben, Președintele Comisiei pentru Schimbări Climatice, François de Rugy, Ministrul Ecologiei din Franța, Profesorul Eric Stark Maskin de la Universitatea Harvard și laureat al premiului Nobel pentru economie, Dr. Cyrus Wadia, Vicepreședinte pentru afaceri durabile și inovare pentru NIKE, Ambroise Fayolle, Vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, Christel Heydemann, CEO al Schneider Electric France.

"Business Booster este un catalizator pentru inovare în sectorul energetic, dar acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne concentrăm pe partea umană în tranziția energetică. Oamenii din întreaga lume vin aici pentru a colabora la rezolvarea celei mai mari provocări cu care se confruntă omenirea. Însă, în timp ce inovația și reglementarea tehnologică sunt esențiale, tot așa sunt și creativitatea și diversitatea, precum și rolul consumatorilor în adaptarea și sprijinirea unei tranziții energetice de succes. Anul acesta punem această nevoie în centrul evenimentului nostru", a spus Vorbind despre eveniment, CEO-ul EIT InnoEnergy, Diego Pavia.

Cu peste 800 de delegați din 40 de țări, printre care startup-uri, reprezentanți ai industriei, comunități financiare, factori de decizie politică și autorități de reglementare, evenimentul pune laolaltă idei, perspective noi și oportunități de colaborare. Delegații vor învăța despre tehnologii de ultimă oră la nivel mondial, se vor pune la curent cu noi modele de afaceri și vor lua legătura cu experții din spatele acestora.

Delegații de la The Business Booster vor putea urmări experții care vor urca pe scenă, dezbateri live din cadrul panelurilor, se vor putea alătura sesiunilor interactive și vor descoperi peste 150 de tehnologii de vârf din zona energiei durabile și oportunități de investiții. De asemenea, evenimentul oferă companiilor posibilitatea de a susține scurte prezentări în fața potențialilor investitori și a reprezentanților industriei.

Înregistrarea la eveniment se poate face aici. Se poate utiliza codul: EARLY BIRD pentru a obține o reducere de 30% până la data de 31 iulie.