Tinder va genera venituri de peste 800 milioane de dolari în 2018, a afirmat Gary Swidler, CFO al Match Group, citat de publicația recode.net. Compania americană deține mai multe site-uri de dating online, printre care și Tinder. Asta înseamnă o creștere de aproape două ori a veniturilor din 2017, cu o marjă de profit de peste 40%.

Tinder generează aproape toate veniturile sale din abonamente. Potrivit lui Swidler, aplicația de dating a înregistrat aproape 300.000 de abonați noi în al doilea trimestru, ajungând la un total de aproape 3,8 milioane. Potrivit paginii oficiale, Tinder înregistrează peste 20 de miliarde de matching-uri, din care rezultă 1 milion de întâlniri pe săptămână.

Succesului pe care îl are Tinder și noul trend al aplicațiilor de dating online motivează rețelele sociale să găsească noi algoritmi prin care să stimuleze activitatea de dating pe platformele lor. Facebook intră pe teritoriul Tinder cu o opțiune similară de dating. Una dintre modalitățile prin care platformele de social media pot merge pe urmele Tinder ar fi să adope strategia pe bază de abonament.

Foto: her.ie