Giganții tehnologiei s-au aliat pentru a crea un format open source pentru videoclipuri. Printre firmele implicate sunt Amazon, Cisco, Google, Intel, Microsoft, Mozilla sau Netflix. Primul produs lansat va fi un codec bazat pe experiența anterioară a participanților, după cum scrie TechCrunch. Scopul final e de a avea un format video adaptabil la toate dispozitivele și la toate vitezele de internet. Între timp, în România, sectorul de informații și comunicații a adus 5,9% din PIB anul trecut, peste cea a agriculturii, mai arată Roxana Petrescu în Ziarul Financiar.  Din 10.000 de locuri de muncă în IT, 6.200 s-au creat la Cluj-Napoca În lumea outsourcing-ului, Accenture România a ajuns recent la peste 2.000 de angajați și va mai crește numărul cu 10%, scrie Cristina Negraru în Wall-Street.ro.

Principalele domenii de activitate ale economiei românești

Lansări

Ce a învățat startup-ul Betterment după ce a participat la una dintre cele mai mari conferințe dedicate antreprenorilor, TechCrunch Disrupt. 

Nugget, un startup românesc care oferă citate scurte din cărți de business a fost lansat și introdus în Product Hunt. Nugget e fondat de Ovidiu Negrean și a ajuns pe locul 4 în clasamentul produselor de pe PH.

Tech

Festivalul favorit al celor din Silicon Valley, Burning Man se apropie de start. Fire Chat, o aplicație care reușește să ofere acces la internet prin interconectarea smartphone-urilor va avea un rol important în crearea unei metarețele în deșert. Povestea e foarte interesantă și poate fi citită în Venture Beat. 

Gmail lansează native advertising în Gmail pentru toți clienții care vor să le folosească.

Investiții

UniversalAvenue, un Uber pentru angajarea de oameni de vânzări sau ambasadori de brand, care se adresează startup-urilor, primește 5 milioane de dolari investiție.

Lengow, startup care se autointitulează liderul european în „e-commerce feed management“ primește 10 milioane de euro investiție de tip Series B.

Startup-ul suedez Instabridge, care a creat o comunitate care împarte locurile cu WiFi gratuit pe o hartă a primit 3 milioane de dolari în Series A. Compania are un milion de utilizatori și 500.000 de hotspots pe hartă.

Compania de e-commerce cloud SaaS Apptus Technologies primește o investiție de 108 milioane de dolari în Series C la un valuation de peste un miliard de dolari, intrând în lumea „unicornilor“.

Inspirațional

Will Yakowicz scrie în Inc.com despre metodele prin care poți să treci peste frica de a vorbi în public, unul dintre adversarii startup-urilor care ajung la pitch.

Cum poți să te asiguri că jobul tău nu va fi înlocuit de un robot. Tot în Inc.com aflăm că skill-urile sociale vor fi esențiale.

Ian Rodwell a fondat Moko Social Media în Australia, dar clienții companiei erau în Statele Unite. Așa că și-a lăsat angajații acasă și a plecat în America. Acum scrie despre cum îți conduci compania de la distanță.

Ce putem învăța din recentul revamp al logo-ului Google, după 16 ani fără nicio schimbare?

Rolul conținutului vizual în storytelling, extrem de important pentru un brand.