Nesta și European Digital Forum au lansat European Digital City Index, care analizează calitățile antreprenoriale ale orașelor din Europa. În clasamentul lansat ieri, Londra este pe primul loc în rând metropolelor care promovează antreprenoriatul, pe următoarele locuri fiind Amsterdam, Stockholm, Helsinki și Copenhaga. Bucureștiul este pe locul 30 din 35 de participanți. În spatele nostru în acest index se află doar Zagreb, Riga, Sofia, Atena și Valletta. Berlinul, un centru antreprenorial cunoscut, este doar pe locul 7 deoarece infrastructura digitală e scumpă și destul de slabă. Pe de altă parte, săptămâna aceasta YouTube a anunțat programul său de subscripții plătite, care elimină reclamele și oferă acces la conținut mai divers. Pentru 10 dolari pe lună, utilizatorii pot avea această facilitate. De asemenea, creatorii de pe YouTube vor fi obligați să accepte acest program. În Statele Unite, Amino a primit 19,4 milioane de dolari finanțare pentru un serviciu care conectează doctorii și pacienții, o nouă încercare în complicatul domeniul al healtchare-ului.

Startups

O opinie extrem de interesantă despre unicorni în TechCrunch. “I worry about the ignorance of the value created by startups. I’m concerned about the insane stimulus pumped into the top tiers of the market, and the fact that the market’s low interest rates and dubious outlooks for growth in equities and property mean that everyone is looking for a way for growth — and almost forcing it where it doesn’t belong”

CB Insights a lansat un vot online în care pune față în față, într-un țintar extrem de interesant, unicornii din întreaga lume și publicul votează în care ar investi cel mai mult. Țintarul arată cam așa, iar prima fază a fost deja executată.

Mike Townsend este fondatorul HomeHero, un serviciu prin care poți găsi îngrijire pentru bătrâni printr-o aplicație. Un interviu interesant pe Mixergy.

Tehnologii

Operațiunile Apple din China folosesc energii regenerabile în proporție de 100% în China și 87% în Statele Unite.

Google Photos are 100 de milioane de utilizatori, scrie wall-street.ro.

Inspirațional

100 de lucruri neprofesioniste pe care să nu le spui în nicio circumstanță de business.

Trei skill-uri pe care ar trebui să le aibă un programator în 2015.

România

Tim Berners Lee, inventatorul World Wide Web, va veni în România pentru o conferință organiată pe 12 noiembrie, aflăm din wall-street.ro.