Mai mult, Launch e o comunitate activă în industrie, printre activitățile recente numărându-se lansarea raportului ”THE STATE OF ROMANIAN-BORN EARLY STAGE STARTUPS”, dar și organizarea evenimentului Launch HealthTech, locul de întâlnire și inspirație pe o verticală care e în plină dezvoltare, cea a startup-urilor care oferă soluții medicale cu ajutorul tehnologiei.

De la echipa Launch am vrut să știm care sunt acele 5 startup-uri pe care să stăm cu ochii anul acesta:

”Noi în comunitatea Launch credem în echipe puternice, în care există o chimie foarte bună între membrii acestora. Totodată, acestea învață și progresează repede și sunt îndrăgostite de procesul prin care rezolvă probleme mari, importante pentru utilizatorii și clienții lor, prin produsele pe care le construiesc. În ecosistemul din România întâlnim des astfel de echipe, unele dintre ele find cele menționate în listă. Fondatorii și membrii echipelor acestora sunt oameni resursă în comunitatea Launch. Iar prin misiunea sa, comunitatea Launch ajută și fondatorii aflați la început de drum să progreseze, prin interacțiuni și resurse relevante și la care au acces la momentul potrivit”, ne spune Alexandru Agatinei, CEO How to Web și fondatorul comunității Launch.

Astfel, alegerile lor sunt:

ClientZen

Ce face ClientZen?

Este un SAAS care măsoară fericirea clientului pentru furnizorii de servicii B2B în timp real prin scanarea comunicării dintre părțile implicate și generarea de pași practici.

ORIGINi

Ce face ORIGINi?

ORIGINi, fostul Oncochain, este startup-ul MedTech din Timișoara care dezvoltă o soluție inovatoare de management al datelor oncologice. Soluţia software dezvoltată realizează structurarea automată a datelor medicale și permite medicilor și spitalelor să acceseze elemente cheie din dosarele electronice ale pacienților, facilitând în principal analiza, dar și practica medicală.

AIM Space

Ce face AIM Space?

AIM Space este un startup care merge pe două directii: educare și tehnologia spațială. Mai exact, consultanță pe servicii spațiale și outsourcing pe software și inițiative tech care implică activitățile spațiale. În partea de educare, vor să creeze o comunitate a profesioniștilor din industria spațială cu entuziaștii din domeniu.

SOLO

Ce face Solo Fintech?

Solo este soluția care e alături de PFA-uri de la înființare până la radiere și tot ce e la mijloc: facturare, contabilitate și depunere declarații.

Produsul este unul care oferă o experiență complet digitală, așa cum a reieșit că își doresc antreprenorii în urma survey-ului făcut de fondatori înainte de lansare. Solo este un startup fondat de manageri cu experiență, Bogdan Georgescu (Bookster), Alexandru Anghel (Boston Consulting Group) și Annemarie Fabian (Colliers).

Avo

Ce face Avo?

Avo este un startup care ajută developerii back-end să construiască interfețe și feature-uri de care au nevoie majoritatea aplicațiilor. Promisiunea lor este că pot dezvolta lucrurile de 10 ori mai repede și să ofere un app full-feature, gata de utilizare pentru clienți mult mai rapid. O descriere și mai scurtă a acestui startup este că aduci un nou developer în echipă care se ocupă de sarcinile mai plictisoare, dar o face într-un mod frumos.

Domeniul pe care LAUNCH îl consideră de viitor și promițător este cel al transferului tehnologic: ”deoarece poate oferi un avantaj enorm industriei de produs, odată îmbunătățit fluxul de la cercetare și până la comercializare, monetizarea drepturilor de proprietate intelectuală.