Toyota lucrează alături de Preferred Networks, un startup din Tokyo, încă din 2014, cele două companii dezvoltând împreună segmentul de mașini autonome, notează Reuters.

Oficialii Toyota au început să testeze tot mai multe idei de business menite să transforme compania cu o vechime de 80 de ani într-una referință în zona noilor tehnologii, adaptându-se la cerințele și nevoile pieței pentru a rămâne relevantă în industria auto (și nu numai).

Iar una dintre inițiativele prin care reprezentanții constructorului auto consideră că pot aduce un element de noutate este în domeniul roboticii. Astfel, compania și-a propus să aducă roboții care pot ajuta prin casă la diverse activități domestice. Inițiativa va fi testată în Japonia, o țară despre care se știe că se confruntă, de mulți ani, cu problema îmbătrânirii populației.

Cele două companii vor lucra în următorii 3 ani la dezvoltarea acestui proiect, urmând să împartă drepturile de proprietate intelectuală ale roboților pe care îi vor lansa pe piață ca și companioni și ajutoare de nădejde în casă.

Toyota a construit deja niște roboți denumiți HSR (Human Support Robot) iar în ultimii ani a reușit să treacă de la utilizarea acestora în industrie, la folosirea în domeniul medical sau în logistică. Totuși, după cum precizează reprezentanții companiei în comunicatul de presă prin care anunță extinderea parteneriatului cu Preferred Networks, încă mai sunt o multitudine de elemente la care trebuie să lucreze pentru a extinde capacitățile de utilizare ale acestor roboți și în zona de ajutoare domestice.

De exemplu, în cazul în care acești roboți vor ajunge companioni, vor trebui să știe să răspundă la diverse situații apărute, să se integreze alături de oameni și să fie capabili să ia decizii. Aici intervine ajutorul pe care-l poate oferi startup-ul de AI.