Televizorul va fi disponibil cu diagonale începând de la 49 de inci până la 85 de inci. Rezoluția este 4K, iar panoul este unul Full Array LED, acest tip de iluminare ar trebui să asigure un contrast de șase ori mai mare decât cel al unui TV LED obișnuit.

Folosind Procesorul de Imagine X1 Ultimate, calitatea imaginii este precisă și clară pentru o experiență de vizionare cât mai realistă. Calitatea premium a sunetului este, de asemenea, un aspect foarte important în sesiunile de vizionare, iar modelul XH95 beneficiază de Sound-from-Picture Reality, tehnologie care le oferă utilizatorilor sentimentul că sunetul vine direct din ecran.

Noile televizoare XH95 vor continua să livreze intenția creatorilor cu Netflix Calibrated Mode, oferind conținut Netflix la calitate de studio, și IMAX Enhanced, care aduce în fiecare locuință Experiența IMAX.

Noile televizoare XH95 de la Sony vor beneficia și de Ambient Optimization (Optimizare Ambientală), o nouă tehnologie ajustează automat luminozitatea imaginii în funcție de lumina ambientală din cameră, crescând luminozitatea în camerele cu multă lumină și scăzând-o în camerele întunecate, astfel încât să ofere imagini cât mai bune.

De asemenea, poate detecta obiecte din cameră, precum draperii sau mobilă care pot absorbi sau reflecta sunetul, modificând acustica astfel încât sunetul să nu fie compromis.

Modelele de televizoare XH95 sunt compativile cu Dolby Vision și Dolby Atmos, funcționează cu boxe inteligente precum Google Home sau Amazon Alexa și rulează Android TV.

Televizoarele vor fi disponibile în Romania de la începutul lunii mai cu prețuri începând de la 7.499 de lei