Uber va investi peste 150 de milioane de dolari într-un sediu nou în Toronto, Canada, a anunțat Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei. Prin această investiție, Uber își propune să-și îmbunătățească capacitățile de inginerie și să-și extindă lucrul pe partea de inteligență artificială.

Potrivit VentureBeat, sediul ar urma să fie deschis la începutul anului 2019, urmând să ofere peste 500 de locuri de muncă noi. Nu este prima investiție de acest în Toronto - anul trecut Uber a deschis un centru de cercetare pentru mașini autonome.

La începutul anului, un automobil autonom al Uber a lovit un pieton în Arizona, Statele Unite, moment în care compania a scos din test mașinile și a oprit operațiunile de testare în Arizona. Acel incident a determinat Uber să facă mai multe parteneriate cu alte companii care lucrează la mașini autonome și o potențială vânzare a business-ului, potrivit Reuters, citat de VentureBeat. Investiția din Toronto poate fi un semn că Uber va continua să lucreze la propria tehnologie pentru mașini autonome.

Investiția vine la scurt timp după ce Toyota a anunțat luna trecută că investește 500 de milioane de dolari în programul de mașini autonome al companiei Uber.