Consensys este incubatorul de startup-uri lansat de Ethereum în 2014 și a adus împreună dezvoltatori de aplicații pentru a construi noi instrumente și business-uri pe Ethereum, platforma de blockchain care deține criptomonedă proprie, a doua pe piață ca valoare, după Bitcoin, relatează cei de la cheddar.com.

Spre deosebire de platforma Bitcoin, care permite posesorilor de monede să stocheze și să facă schimb de monede digitale, Ethereum le permite dezvoltatorilor să dezvolte aplicații pentru sarcini precum cele de contabilitate și chiar tranzacții imobiliare.

„Tipurile de lucruri pe care le construim aici vor fi elementele fundamentale sau componentele sistemelor economice, sociale și politice în următoarele decenii”, a declarat Joseph Lubin, cofondatorul Ethereum.

Consensys are aproximativ 1.000 de angajați în 6 orașe, București, San Francisco, Toronto, Londra, Dubai. Incubatoarele de tip tech au reușit să creeze noi aplicații care să fie disruptive pentru business-urile existente. Cu ajutorul Consensys, Lubin speră să facă acele aplicații transformatoare parte din fundația rețelei Ethereum.

Pe măsură ce crește tehnologia blockchain și utilizarea criptomonedelor, este posibil ca mai multe companii să lanseze incubatoare precum Consensys. Firma de tehnologie financiară Ripple investit într-un fond VC specializat pe blockchain 25 de milioane de dolari în XRP, criptomoneda Ripple, din dorința de a crea un ecosistem digital pentru moneda sa.

Și cofondatorul Ethereum este de părere că alte incubatoare ar trebui să-și mențină atenția pe acest sector și să evite vechile obiceiuri de finanțare, spunând că sunt tot mai încântați și concentrați pe ideea de a contrui un internet descentralizat.