Pe măsură ce lumea investițiilor în monede virtuale devine din ce în ce mai sofisticată, este probabil să vedem mai multe astfel de știri: un startup de criptomonede investește într-un fond de investiții de criptomonede care investește în alte startup-uri de criptomonede.

Ripple (XRP) a investit 25 de milioane de dolari în XRP în Blockchain Capital, un fond de 150 de milioane de dolari. Blockchain Capital este primul fond dedicat exclusiv pentru blockchain și este, de asemenea, primul care acceptă investiții în capital digital.

Ceea ce face interesant acest anunț este faptul că un startup finanțează un fond de investiții de capital de risc și nu invers, după modelul clasic. Mai mult decât atât, Ripple face parte din portofoliul Blockchain Capital și a fost finanțată anterior de către acest fond.

Al doilea lucru care atrage atenția este acela că investiția se va face în criptomoneda Ripple (XRP), nu în dolari. Asta devine o nouă posibilitate pentru investitorii care dețin capital digital.

Fondat în 2013, Blockchain Capital este unul dintre primii și cei mai activi investitori în industria tehnologiei blockchain și ecosistemul criptomonedelor.