Coup a anunțat toți utilizatorii că produsul nu va mai funcționa din decembrie 2019 în Berlin și Tubingen, orașele din Germania unde operau, și urmează să închidă și în Paris și Madrid.

Coup a transmis că în ultimii trei ani a încercat să crească și a construit o comunitate puternică. Toți utilizatorii care aveau pachete preplătite vor primii bani înapoi. Compania a menționat că modelul său de business nu poate fi sustenabil pe termen lung.

Coup folosea scutere electrice de la Gogoro care aveau baterii ce puteau fi înlocuite ușor. Scuterele nu trebuiau încărcate, ci aveau două baterii ce puteau fi scoase și înlocuite cu unele pline. Dar pentru asta Coup avea nevoie de oameni și logistică pentru a face asta.

În martie 2019, reprezentanții Coup spuneau că serviciul funcționează bine, dar nu anticipă să aibă profit prea curând. Coup avea 120 de angajați.

Business-urile de mobilitate sunt foarte la modă. Le vedem și în România.

Avem cinci servicii care închiriază trotinete electrice, cinci startup-uri care închiriază mașini ce pot fi conduse chiar de către utilizatori, ridesharing, dar și un serviciu local de închiriere de scutere, Blinkee. Blinkee e, de fapt, un startup pornit în Polonia, dar care are reprezentanță și în București, dar și în Ungaria.