Oculus a dezvoltat ochelarii Mitra, un dispozitiv care oferă ajutor și siguranță esențială persoanelor cu deficiențe de vedere în timpul mișcării, utilizând senzori încorporați și algoritmi eficienți. Echipa din spatele startup-ului este formată din alumni JA care au participat la competiția de antreprenoriat JA Compania Anului 2016, unde au câștigat în faza europeană un premiu de excelență în IT.

Evenimentul AmCham EU Youth Entrepreneurship Award, organizat în colaborare cu JA Europe, vizează prezentarea tinerilor cu talent antreprenorial. Juriul a fost deosebit de impresionat de modul în care startup-ul combină tehnologia cu scopul social.

Acest premiu va schimba cursul proiectului nostru. Mai important, ne va ajuta să aducem ochelarii Mitra mai rapid pe piață pentru a ajunge la cei ecare au nevoie cel mai mult

Alți finaliști au fost Couch din Portugalia, Key Butler din Norvegia, Telefonul Saluv din Elveția și Rechinii Sociali din Republica Cehă.

Tudor Popa, CEO și dezvoltator, Oculus, a declarat: "Acest premiu va schimba cursul proiectului nostru. Mai important, ne va ajuta să aducem ochelarii Mitra mai rapid pe piață pentru a ajunge la cei ecare au nevoie cel mai mult". În cadrul acestui premiu, startup-ul va primi, de asemenea, sesiuni de mentorat de la CEO-uri din Consiliul Executiv AmCham EU. "Mentoratul este o ocazie fantastică pentru noi. Suntem încă tineri - doar optsprezece ani - și vom fi capabili să învățăm de la unii dintre cei mai experimentați lideri de afaceri din lume", a adăugat Tudor Popa.

Susan Danger, CEO al AmCham EU, a declarat că "Suntem mândri să susținem tineri europeni talentați, cum ar fi Oculus. Ei demonstrează creativitatea, unitatea și mentalitatea pozitivă, care sunt cheia succesului". Ea a adăugat: "Pentru ca UE să rămână competitivă într-o lume globalizată, este esențial ca factorii de decizie politică să încurajeze antreprenoriatul și inovația. Acestea sunt motoarele economiei europene".