JFrog, platforma dedicată programatorilor, a ridicat o investiție de 165 de milioane de dolari de tip seria D. Runda de investiții a fost condusă de Insight Venture Partners, la care au mai participat Ventures, Spark Capital, Sapphire Ventures, Scale Venture Partners, Dell Technologies Capital, Vintage Investment Partners și Geodesic Capital.

Nu se cunoaște cifra exactă la cât a fost evaluată compania, dar CEO-ul Shlomi Ben Haim a confirmat pentru VentureBeat că atinge 1 miliard de dolari, ceea ce îi asigură statutul de startup unicorn.

În esență, un inginer DevOps este liantul dintre echipele care dezvoltă produsul şi cele care îl livrează şi îl menţin. JFrog are două produse de bază, Artifactory și Bintray, care servesc drept un set de instrumente pentru ca dezvoltatorii să gestioneze și să distribuie software.

Din 2016, când a primit o investiție de 50 de milioane de dolari, vânzările companiei au crescut cu 500%, iar acum numără circa 4.500 de clienți, printre care se numără cele mai mari companii din tech și nu numai: Google, Amazon, Netflix, Microsoft, Facebook, Snap, Cisco, Dell, Oracle și Airbus.

Recent, unul dintre rivalii JFrog a fost cumpărat de Microsoft. Compania a confirmat informația potrivit căreia urmează să achiziționeze GitHub, cea mai mare platformă mondială pentru programatori, iar valoarea tranzacției este de 7,5 miliarde de dolari.

Foto credit: thetechportal.com