UPDATE 16.15: Microsoft a confirmat informația potrivit căreia urmează să achiziționeze GitHub, iar valoarea tranzacției este de 7,5 miliarde de dolari. Microsoft va prelua toate acțiunile de la GitHub. Aceasta din urmă va continua să funcționeze în mod independent, potrivit publicației TechCrunch.

Merge vorba prin târgul presei că Microsoft a achiziționat GitHub și ar putea anunța tranzacția în aceste zile. Bloomberg scrie că gigantul software a fost de acord să achiziționeze GitHub și aceasta din urmă a acceptat oferta parțial datorită CEO-ului Microsoft, Satya Nadella, asta după că Business Insider informa că Microsoft a avut, recent, o serie de discuții cu oficialii GitHub.

GitHub este o platformă care oferă servicii de hosting (găzduire) și este folosită de către companii și dezvoltatori pentru a le găzdui proiectele, documentanția și codurile de programare. Este, de asemenea, un fel de rețea socială pentru dezvoltatori.

Printre clienți se numără Apple, Amazon și Google. Microsoft este principalul contribuitor al site-ului și urcă în mod activ bucăți de cod pe platforma GitHub. Serviciul a fost evaluat la 2 miliarde de dolari în 2015, dar nu se cunoaște cât de mult Microsoft a plătit pentru a achiziționa GitHub. Totuși, se vehiculează cifra de 5 miliarde de dolari.

GitHub găzduiește 27 de milioane de dezvoltatori de software care lucrează în peste 80 de milioane de arhive de cod.

În cadrul conferinței anuale Microsoft Build 2018 dedicată dezvoltatorilor, compania a anunțat lansarea unui program în valoare de 25 milioane de dolari pentru a susține inteligența artificială. Totodată, Microsoft anunța recent o investiție în valoare de 5 miliarde de dolari, ce se va derula pe o perioadă de 5 ani, în zona soluțiilor pentru Internet of Things (IoT).